fbpx

NLC Summer – Information

Next Level Camp 2024
We are working with the preparations for the camp
Stay tuned!

Schedule

The current schedule for Next Level Camp will be mailed out in good time before the start of the camp

Week 1: Check in: Saturday 15 June 13.00-14.00 at Fredrika Bremer High school in Haninge
The camp close: thursday 20 June about 13.00

Week 2: Check in: Sunday 23 June 13.00-14.00 at Fredrika Bremer High school in Haninge
The camp close: Friday 28 June about 13.00

Accomadation and food

We live in a classroom at Fredrik Bremer high school. The days are long so we always recommend everyone to stay over night but the choice is of course yours. Breakfast, lunch, dinner and supper are served in connection with the accommodation during the week.

Address: Fredrika Bremer Gymnasiet Dalarövägen 64 136 46 Handen
Distance:
Car: About 20 minutes from central Stockholm
Train: Commuter train, station Handen

Our facility

Next Level Camp is organized at Torvalla Sports Center with overnight stay on hard surface in classrooms on campus at Fredrika Bremer High School.

We have access to four full-size basketball courts, Torvalla Sports Hall, Söderbymalms School and the TT Hall, as well as great opportunities for physical exercise and outdoor activities.

FAQ

Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC 2023?
Det bästa med lägret:

👍“Otroligt stort tack för din insats! För barnen och för basket i Sverige. Min son hade en fantastisk vecka, och vi kommer “hänga på låset” nästa år.”

👍“Stort tack för den här veckan. Mina söner gick vecka två och båda var väldigt nöjda med veckan. Det är fantastiskt det arbete du lägger ner på att få ihop detta varje år.”

👍“Stort tack för allting!! Min dotter är så grymt nöjd med allting, låter som nivån på träningarna är hög och att hon lär sig mycket.”

👍“Vill tacka dig för ett kanonläger! Min son var väldigt nöjd, tyckte det var jättekul och sa att han vill gå nästa år igen

👍“Först och främst vill jag tack dig som en föräldrar. Mina barn tyckte att det var den bästa campen dem har gått på.

Dem har lärt sig mycket och blivit bekanta med många spelare.”

👍“Tack för ett kanonläger. Vår son kom hem och var tok nöjd och känner att han har utvecklats massvis. Tydligen var han så nöjd att han inför nästa år funderar på att försöka få en plats på bägge veckorna. Det är bra betyg!”

👍“My son loved the camp! Perfect mix of challenge, learning, and fun. Great job and thanks Joshua for making it memorable for him. If we are in Sweden this time next year, we would love to come back.”

👍“Mina två tjejer är supernöjda och vill delta även nästa år, så jag får ligga på låset igen då. När det gäller tränarna så var de mycket bra, de byggde upp övningarna i steg och ökade svårighetsgraden eftersom, samtidigt som de var tydliga med varför övningarna gjordes. Jag tittade på ett antal träningar och såg bara hög motivation, bra stämning och leenden. Personligen tycker jag platsen var toppen, med många hallar och nära till allt.”

👍“Stort tack för ett fantastiskt arrangemang över åren. Vi har verkligen uppskattat NLC med båda våra barn”

👍“Thanks a lot! Your event was a BIG TIME! Good job. Hope the second week of the camp was also successful.”

👍“Jag har enbart positiv feedback att lämna, min son är så nöjd över sin vecka på ditt läger! Han tycker att han utvecklats som basketspelare och skytt (han har haft extra morgonträning). Han öste lovord över lägret när han kom hem.”

👍“Den slutliga sammanfattningen från min dotter, är att lägret var toppen. Det har varit roligt och lärorikt och hon har med sig många nya kunskaper hem. Tack för bra kommunikation och att du genomför detta läger för våra ungdomar”

👍“Vill bara tacka för allt du gjort för att få ihop NLC. Fantastiskt arrangemang- i år igen! Vi håller alla tummar för att du orkar köra ett år till. Du har skapat ett suveränt läger för ungdomar som älskar basket.”
Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC 2022?
Det bästa med lägret:

👉“Vi vill tacka för ännu en fantastisk Next Level vecka. Vilken logistik och engagemang! Är så imponerad!

Stort tack för detta året, ni gör skillnad för våra basket ungdomar! Förstår att planering och förberedelser inför och under dessa lägerveckor är enorm! Så tack, tack, tack!!!”

👍“Stort tack för en fantastisk camp! Min dotter var så glad och fylld av självförtroende. Allt hon pratar om är hur peppande och skickliga era coacher har varit. Att ni dessutom fått till riktigt god mat och exemplarisk informationsgivning/organisation. Ni tog verkligen detta till Next Level!”

👏“Min dotter älskade varje sekund av lägret och är löjligt nöjd och om möjligt ännu mer peppad på basket! “Ren lycka” som hon beskrev veckan”

👌“Fick i Fredags hem en trött men mycket glad tjej. Hon sa att hon redan nu längtar till nästa år.”

🙏“Stort tack för ännu ett suveränt Next Level Camp!
Båda barnen är otroligt nöjda och laddar redan för att vara beredda att anmäla sig till nästa år”

 

Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC 2020
Det bästa med lägret:

 • “Tusen tack för ett fantastiskt läger med fantastiska coacher, härlig stämning och god mat! Har en mycket nöjd X här hemma” – Förälder
 • “Ville bara säga att det varit ett fantastiskt läger. X har uppenbart stormtrivits och träningarna har varit mkt bra” – Förälder
 • “Tack för en fantastisk rolig och lärorik vecka med några av Sveriges bästa coacher samt fantastiska spelare som har påverkat mig både på och utanför planen. Tack för denna fina vecka kommer sakna er” – Spelare
 • “Tack för grymt läger, en trött och nöjd X som vi plockade upp idag, och basketabstinens stillad nån dag framöver iallafall. Toppenläger!” – Förälder
 • “Tack för ett grymt bra läger i år igen! Underbara coacher och massor av härliga basketvänner. Corona ställde till det för upplägget men ni har verkligen lyckats genomföra det med bravur!” – Förälder
 • “Hemma efter två veckors basket äventyr. Har varit super kul och har lärt känna massa nya kompisar” – Spelare
 • “Än en gång – stort tack för ett så fint arrangerat läger och med grymma coacher!” – Förälder
 • “Tack för två grymt bra veckor. X är supernöjd” – Förälder
 • “Bra jobbat, kidsen är nöjda. Nöjda med käket också” – Förälder
 • “Stort tack för ett fantastiskt läger! Bra och proffsigt ordnat liksom förra året (eller ännu bättre i år) och X kommer gärna tillbaka!” – Förälder
 • “Det längtas efter platssläpp nu. Snacket går redan om 2021!!” – Förälder
Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC 2019
Det bästa med lägret:

 • var att få spela basket och träffa nya människor. Om man ska vara mer specifik så tyckte jag att längden på träningarna var väldigt bra.
 • Att man blev bättre genom att få feedback från många olika coacher, och att få känns gemenskap med andra lag som man vanligtvis har matcher mot under säsongen.
 • Nivån på coacherna och att man verkligen lärde sig nya saker och fick slipa på det man redan kan. Jocke Brunnström var verkligen en helt fantastisk coach som jag lärde mig jättemycket av, hans humor var också himla bra. Det var även lagom långa träningspass, det gjorde att man orkade och kunde ta in mer av träningarna.
 • var att det största fokuset var på basketen och utveckling. Coacherna på lägret var väldigt duktiga. De utmanade en, gav tips och såg till att varje individ hade bästa möjliga förutsättningarna för att utvecklas. De insåg innebörden av att en stark grupp bidrar till individuell utveckling. Det var en bra idé kring matchspelet på kvällarna. Det man kan sakna ibland under sommaren är att få spela riktigt match, men här på lägret fick man göra just det. Utanför planen var allting skött exemplariskt. Riktigt bra!
 • Att tjejer och killar blandades, man får nya perspektiv och lär sig saker man kanske inte skulle gjort om man tex bara spelade med killar
 • Det bästa med lägret var att alla tränare var engagerad i de vi gjorde och ville lära oss mer och att man fick lära känna andra spelare. Det som var också bra är att det inte är någon klubb som fixar lägret för nu är det lag från alla klubbar.
 • Matcherna på kvällarna samt anfalls och försvarsträningarna. Kul också att det fanns spel att spela mellan träningarna.
 • Stämningen och den hårda träningen. Lägret gav mycket och skapade erfarenheter. Kul att blanda killar och tjejer och att blanda olika klubbar
Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC18?

The best thing about the camp was the combination of good training with clear expectation together with a positive spirit, which all coaches conveyed in a great way.

Vad skiljer detta läger mot andra basket camp?

This is how previous participants answered this question:
“More training, better coaches, more serious” “This was a serious camp where you had the chance to develop a lot as a player” “More individual and selectable amount of training” “A lot of training, serious camp where everyone wants to develop” “Better Carpet” “Quieter surroundings, better classrooms/accommodation and space for socializing.” “Good concept that you were able to focus on what you wanted to train on” “More exercise, less play” “Thoughtful and planned as well as serious. Good and new exercises”

How many participants do you accept?
The quality of the trainings and the size of the training groups do that we only receive about 140 participants.
Can anyone sign up?
Boys and girls born 2006-2012, who love basketball and want to exercise a lot and hard are welcome to sign up.

The camp has big focus on basketball and training.

When do I pay?
Payment information comes with mail after you have signed up via the web form.
What language is the coaches talking?
All coaches speak Swedish and/or English
Can I wish who I'm going to sleep with?
Yes, you can do this when you sign up.
Föräldra medverkan?
If you as a parent want to work at Next Level Camp Send an email to: joakim.samuelsson@nextlevelcamp.se
Du får reducerad avgift på din son/dotters avgift om du vill vara med och hjälpa till under veckan.
Dessutom äter du gratis och får Camp-kläder.
How long has Next Level Camp been?
Next Level Camp’s first camp was in June 2018. The camp became a big success.
In 2019 and 2020, we double the number of camp weeks, to two. Once again it was sold out.
2023 we will arrange two weeks again.

Our vision is to be Sweden’s best basketball camp with players and leaders from all over the world

Reviews

The best camp I have ever been to. I will recommended this camp to other friends.
Player

NLC 2019

“Tack för ett kanonläger. Vår son kom hem och var tok nöjd och känner att han har utvecklats massvis. Tydligen var han så nöjd att han inför nästa år funderar på att försöka få en plats på bägge veckorna. Det är bra betyg!”

 

Parent

NLC2018

The first camp where I realy developed. 10 out of 10 points.
Parent

NLC2019

Tack för en fantastisk rolig och lärorik vecka med några av Sveriges bästa coacher samt fantastiska spelare som har påverkat mig både på och utanför planen. Tack för denna fina vecka kommer sakna er
Player

NLC2020

Partners