fbpx

NLC Summer – Information

Next Level Camp riktar sig till ambitiösa spelare som älskar basket och som känner att de vill utvecklas och ta sig till nästa nivå i sin favorit idrott. Du ska gilla att träna och känner att dygnet har för få timmar för att spela basket på. På Next Level Camp är träning och basketutveckling i fokus. Du bör var en duktig spelare och ha spelat basket ett par säsonger för att kunna ta tillvara på det du lär dig på lägret.

Du måste vara beredd att träna hårt och lägga mycket energi och fokus på att bli bättre.
Vi har kunskapen och verktygen, nu är det upp till dig…

Just nu är vi i förberedelsefasen inför Next Level Camp 2024 – Håll dig uppdaterad – Anmälan öppnar 13, 14 respektive 20 januari 2024

Vi vänder oss primärt till: Pojkar och flickor födda 2006 till 2012
Datum: Vecka 1: 15-20 juni och Vecka 2: 23 juni – 28 juni 2024
Plats: Haninge, Stockholm

Easy Basket – Dagläger för Pojkar och flickor födda 2013-2014
Datum: 16-20 juni och 24 juni – 28 juni (ramtider 08.30-16.30)
Plats: Haninge, Stockholm

Schema

Schemat för Next Level Camp kommer att mailas ut en dryg vecka innan lägret startar.

Ramtider 2024
Vecka 1:
Incheckning: Lördag 15 juni kl. 12.45-14.00 i Fredrika Bremer gymnasiet, Haninge
Avslut: Torsdag 20 juni ca. kl. 13.00

Vecka 2:
Incheckning: Söndag 23 juni kl. 12.45-14.00 i Fredrika Bremer gymnasiet, Haninge
Avslut: Fredag 28 juni ca. kl. 13.00

För de som väljer utan övernattning är ramtiderna under veckan 09.00-21.00

Du kommer ha möjlighet till minst 4 basketaktiviteter varje dag.
Basketträning, fysisk träning, matchspel och individuell träning, teori mm
Till detta kan du boka extra morgonträning om du vill (ca 08.20-09.10)

EB-Dagläger (födda 13-14):
Vecka 1
Incheckning: Söndag 16 juni kl. 08.30-08.45 i Fredrika Bremer gymnasiet, Haninge
Avslut: Torsdag 20 juni ca kl. 12.30

Vecka 2
Incheckning: Måndag 24 juni juni kl. 08.30-08.45 i Fredrika Bremer gymnasiet, Haninge
Avslut: Fredag 28 juni ca kl. 12.30

Ramtider under EB-veckorna: 08.30-16.30

Boende och Mat

Du väljer om du vill sova över eller inte på lägret.
För de som väljer att sova kvar så bor vi i klassrum på Fredrik Bremer gymnasiet.
Dagarna är långa så vi rekommenderar alltid alla att sova kvar men valet är givetvis ditt.

Frukost, lunch, middag och kvällsmål serveras i anslutning till boendet under veckan.

Adress:
Fredrika Bremer Gymnasiet
Dalarövägen 64
136 46 Handen

Avstånd:
Bil: Ca 20 minuter från centrala Stockholm
Tåg: Pendeltåg, station Handen

Vår anläggning

Next Level Camp arrangeras på Torvalla sport centrum med övernattning på hårt underlag i Fredrika Bremer gymnasiet.
Det finns fyra hallar, alla inom gångavstånd på ca 5 minuter från gymnasiet, Torvalla Sporthall, TT-hallen, Söderbymalmsskolan och  Vikingaskolan.

Vanliga frågor

Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC 2023?

Det bästa med lägret:

👍”Otroligt stort tack för din insats! För barnen och för basket i Sverige. Min son hade en fantastisk vecka, och vi kommer ”hänga på låset” nästa år.”

👍”Stort tack för den här veckan. Mina söner gick vecka två och båda var väldigt nöjda med veckan. Det är fantastiskt det arbete du lägger ner på att få ihop detta varje år.”

👍”Stort tack för allting!! Min dotter är så grymt nöjd med allting, låter som nivån på träningarna är hög och att hon lär sig mycket.”

👍”Vill tacka dig för ett kanonläger! Min son var väldigt nöjd, tyckte det var jättekul och sa att han vill gå nästa år igen

👍”Först och främst vill jag tack dig som en föräldrar. Mina barn tyckte att det var den bästa campen dem har gått på.

Dem har lärt sig mycket och blivit bekanta med många spelare.”

👍”Tack för ett kanonläger. Vår son kom hem och var tok nöjd och känner att han har utvecklats massvis. Tydligen var han så nöjd att han inför nästa år funderar på att försöka få en plats på bägge veckorna. Det är bra betyg!”

👍”My son loved the camp! Perfect mix of challenge, learning, and fun. Great job and thanks Joshua for making it memorable for him. If we are in Sweden this time next year, we would love to come back.”

👍”Mina två tjejer är supernöjda och vill delta även nästa år, så jag får ligga på låset igen då. När det gäller tränarna så var de mycket bra, de byggde upp övningarna i steg och ökade svårighetsgraden eftersom, samtidigt som de var tydliga med varför övningarna gjordes. Jag tittade på ett antal träningar och såg bara hög motivation, bra stämning och leenden. Personligen tycker jag platsen var toppen, med många hallar och nära till allt.”

👍”Stort tack för ett fantastiskt arrangemang över åren. Vi har verkligen uppskattat NLC med båda våra barn”

👍”Thanks a lot! Your event was a BIG TIME! Good job. Hope the second week of the camp was also successful.”

👍”Jag har enbart positiv feedback att lämna, min son är så nöjd över sin vecka på ditt läger! Han tycker att han utvecklats som basketspelare och skytt (han har haft extra morgonträning). Han öste lovord över lägret när han kom hem.”

👍”Den slutliga sammanfattningen från min dotter, är att lägret var toppen. Det har varit roligt och lärorikt och hon har med sig många nya kunskaper hem. Tack för bra kommunikation och att du genomför detta läger för våra ungdomar”

👍”Vill bara tacka för allt du gjort för att få ihop NLC. Fantastiskt arrangemang- i år igen! Vi håller alla tummar för att du orkar köra ett år till. Du har skapat ett suveränt läger för ungdomar som älskar basket.”
Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC 2022?

Det bästa med lägret:

👉”Vi vill tacka för ännu en fantastisk Next Level vecka. Vilken logistik och engagemang! Är så imponerad!

Stort tack för detta året, ni gör skillnad för våra basket ungdomar! Förstår att planering och förberedelser inför och under dessa lägerveckor är enorm! Så tack, tack, tack!!!”

👍”Stort tack för en fantastisk camp! Min dotter var så glad och fylld av självförtroende. Allt hon pratar om är hur peppande och skickliga era coacher har varit. Att ni dessutom fått till riktigt god mat och exemplarisk informationsgivning/organisation. Ni tog verkligen detta till Next Level!”

👏”Min dotter älskade varje sekund av lägret och är löjligt nöjd och om möjligt ännu mer peppad på basket! ”Ren lycka” som hon beskrev veckan”

👌”Fick i Fredags hem en trött men mycket glad tjej. Hon sa att hon redan nu längtar till nästa år.”

🙏”Stort tack för ännu ett suveränt Next Level Camp!
Båda barnen är otroligt nöjda och laddar redan för att vara beredda att anmäla sig till nästa år”

 

Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC 2020?

Det bästa med lägret:

 • ”Tusen tack för ett fantastiskt läger med fantastiska coacher, härlig stämning och god mat! Har en mycket nöjd X här hemma” – Förälder
 • ”Ville bara säga att det varit ett fantastiskt läger. X har uppenbart stormtrivits och träningarna har varit mkt bra” – Förälder
 • ”Tack för en fantastisk rolig och lärorik vecka med några av Sveriges bästa coacher samt fantastiska spelare som har påverkat mig både på och utanför planen. Tack för denna fina vecka kommer sakna er” – Spelare
 • ”Tack för grymt läger, en trött och nöjd X som vi plockade upp idag, och basketabstinens stillad nån dag framöver iallafall. Toppenläger!” – Förälder
 • ”Tack för ett grymt bra läger i år igen! Underbara coacher och massor av härliga basketvänner. Corona ställde till det för upplägget men ni har verkligen lyckats genomföra det med bravur!” – Förälder
 • ”Hemma efter två veckors basket äventyr. Har varit super kul och har lärt känna massa nya kompisar” – Spelare
 • ”Än en gång – stort tack för ett så fint arrangerat läger och med grymma coacher!” – Förälder
 • ”Tack för två grymt bra veckor. X är supernöjd” – Förälder
 • ”Bra jobbat, kidsen är nöjda. Nöjda med käket också” – Förälder
 • ”Stort tack för ett fantastiskt läger! Bra och proffsigt ordnat liksom förra året (eller ännu bättre i år) och X kommer gärna tillbaka!” – Förälder
 • ”Det längtas efter platssläpp nu. Snacket går redan om 2021!!” – Förälder
Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC 2019?

Det bästa med lägret:

 • var att få spela basket och träffa nya människor. Om man ska vara mer specifik så tyckte jag att längden på träningarna var väldigt bra.
 • Att man blev bättre genom att få feedback från många olika coacher, och att få känns gemenskap med andra lag som man vanligtvis har matcher mot under säsongen.
 • Nivån på coacherna och att man verkligen lärde sig nya saker och fick slipa på det man redan kan. Jocke Brunnström var verkligen en helt fantastisk coach som jag lärde mig jättemycket av, hans humor var också himla bra. Det var även lagom långa träningspass, det gjorde att man orkade och kunde ta in mer av träningarna.
 • var att det största fokuset var på basketen och utveckling. Coacherna på lägret var väldigt duktiga. De utmanade en, gav tips och såg till att varje individ hade bästa möjliga förutsättningarna för att utvecklas. De insåg innebörden av att en stark grupp bidrar till individuell utveckling. Det var en bra idé kring matchspelet på kvällarna. Det man kan sakna ibland under sommaren är att få spela riktigt match, men här på lägret fick man göra just det. Utanför planen var allting skött exemplariskt. Riktigt bra!
 • Att tjejer och killar blandades, man får nya perspektiv och lär sig saker man kanske inte skulle gjort om man tex bara spelade med killar
 • Det bästa med lägret var att alla tränare var engagerad i de vi gjorde och ville lära oss mer och att man fick lära känna andra spelare. Det som var också bra är att det inte är någon klubb som fixar lägret för nu är det lag från alla klubbar.
 • Matcherna på kvällarna samt anfalls och försvarsträningarna. Kul också att det fanns spel att spela mellan träningarna.
 • Stämningen och den hårda träningen. Lägret gav mycket och skapade erfarenheter. Kul att blanda killar och tjejer och att blanda olika klubbar
Vad tyckte föräldrar och spelare om NLC 2018?
 • ”Överlag ett fantastiskt läger som var mer inspirerande för barnen än vi vågat hoppas på. Glädje!”
 • ”Det bästa med lägret var kombinationen av bra träning med tydlig förväntning tillsammans med en positiv anda, vilket alla tränare förmedlade på ett jättebra sätt.”
 • ”Aitor och Mohamed var helt suveräna, dottern sa att hon gärna skulle träna 7 dagar i veckan om det var med dom. Hon uppskattade också hur de gav konstruktiv kritik, tydliga instruktioner och pepp under matcherna. Aitor/ Mohamed är fantastiska förebilder, dottern kom hem och sa att hon kände sig ”så inspirerad” av dom, och hade lärt sig så mycket nytt som ingen tidigare har sagt. Varmt tack för det!”
 • ”Tack för hjälpen med mitt skott som jag känner är mycket bättre nu!”
 • ”Helnöjda med den lyhördhet som stab (Joakim) och ledarna visade inför lägret med oron som fanns att sova borta med killar som var helt nya. Suveränt.”
 • ”Ett av de bästa lägren jag har varit på.”
 • ”Väldigt bra genomfört läger för att vara första gången!!”
 • ”Min son längtar till nästa gång och önskar det fanns en vip-lista där hans namn stod, så han hade en garanterad plats.”
Vad skiljer detta läger mot andra basket camp?

Vi ser Next Level Camp som ett elitläger för de mest ambitiösa spelarna som har spelat minst 1-2 säsonger.

Så här svarade tidigare deltagare på denna fråga:

 • ”Mer träning, bättre coacher, seriösare”
 • ”Detta var ett seriöst läger där man hade chansen att utvecklas mycket som spelare”
 • ”Mer individuellt och valbar mängd träning”
 • ”Mycket träning, seriöst läger där alla vill utvecklas”
 • ”Bättre mat”
 • ”Lugnare omgivning, bättre klassrum/övernattningslokal och utrymme för umgänge.”
 • ”Bra koncept att man fick fokusera på det man ville träna på”
 • ”Mer träning, mindre lek”
 • ”Genomtänkt och planerat samt seriöst. Bra och nya övningar”
Hur många deltagare tar ni emot?

Kvalitén på träningarna och storleken på träningsgrupperna gör att vi endast tar emot:
NLC 2024: 144 spelare/vecka
EB 2024: 24 spelare/vecka

Tidigare år har vi tyvärr inte kunnat erbjuda alla som anmält sig en plats på våra läger.

Får vem som helst anmäla sig?

Killar och tjejer födda 2006-2012, som älskar basket och vill träna mycket och hårt är välkomna att anmäla sig.
Man bör ha spelat organiserad basket under minst 1-2 år samt förstå att man måste äta, dricka och sova för att klara av mängden träning under veckan. Vi tränar på höga korgar och på stor plan.
Killar och tjejer födda 2013-2014 är välkomna att anmäla sig till vårt EB-läger. EB-lägret har mixade grupper där vi gärna ser 50/50 i förhållande killar och tjejer men detta styrs helt av vilka som anmäler sig så det är inget vi på förhand kan garantera.

Lägret har stort fokus på basket och träning.

När betalar jag?

Betalningsinformation kommer med mail efter att man har anmält sig via webb formuläret.
Betalning ska senast vara gjord 30/1-2024
Anmälningar som inte är betalda 30/1-2024 kommer vi makulera för att kunna erbjuda någon annan plats på lägret.

Avanmälan
Tänk dig för innan du anmäler dig, vi vill undvika extrajobb med återbetalningar och reservintag!
Följande gäller vid avanmälan:

Gäller fram till 31 maj
Om man vill avboka pga. av egna/andra angelägenheter – avgiften tillbaka men vi behåller 3000 SEK, enligt aviserade avbokningsregler.
EB-Camp = Vi behåller 60% av avgiften

Gäller 1-25 juni
Om man vill avboka pga. egna/andra angelägenheter – Ingen återbetalning, enligt aviserade avbokningsregler

Gäller 30 januari – 23 juni
Om man blir sjuk/allvarligt skadad inför lägret så att man inte kan/får delta – avgiften tillbaka men vi behåller 2000 SEK. OBS! Läkarintyg krävs!
EB-Camp = Vi behåller 40% av avgiften

OBS!
Om Next Level Camp blir inställt för att vi inte kan/får genomföra lägren så betalar vi, oavsett datum, tillbaka anmälningsavgiften minus 1000 kr vilket är den faktiska kostnaden för lägerkläderna där alla spelare får unika namn och nummer. Kläderna får ni givetvis behålla

Undantag:
Om du blivit uttagen till ungdomslandslaget som krockar med Next Level Camp så får du tillbaka hela anmälningsavgiften förutom kostnaden för kläderna (1000 SEK) som ni givetvis får behålla. OBS! Detta gäller INTE Zon-läger!

OBS! Tänk på att uppge en e-mail adress som du läser regelbundet.
All kommunikation kommer att ske via e-mail. Saknar du någon information? Kontakta oss!

Sova kvar eller sova hemma?

Dagarna på Next Level Camp är långa så vi rekommenderar alltid att sova kvar men valet är givetvis varje individs.
Ibland kan det vara skönare att sova i sin egen säng trots lite restid fram och tillbaka.
Boendet är i klassrum på hårt underlag med andra spelare från sin träningsgrupp

Kan jag önska vem jag ska sova med?

Ja, det kan man göra när man anmäler sig.
Spelarna sover på hårt underlag i klassrum. Killar och tjejer i olika salar.
Ca 10-18 spelare i varje klassrum.

Föräldra medverkan?

Om du som förälder vill delta som ledare i staben på lägret, maila: joakim.samuelsson@nextlevelcamp.se
Du får reducerad avgift på din son/dotters avgift om du vill vara med och hjälpa till under veckan.
Dessutom äter du gratis och får Camp-kläder.

Hur länge har Next Level Camp funnits?

Next Level Camps första läger var i juni 2018. Lägret blev en stor succé.

2019 dubblade vi antal lägerveckor, till två.
2020 Två läger veckor och med nyhet att vi även startade upp en Easy Basket vecka.
Sedan sportlovet 2020 arrangerar vi även våra Editions Camp, vilket är dag läger på skolloven.

Vår vision är att bli Sveriges bästa basketläger med spelare och ledare från hela världen

Omdömen

”Bästa basketlägret jag varit på. Kommer lätt rekommendera det för vänner.”

Spelare

NLC 2019

”Tack för ett kanonläger. Vår son kom hem och var tok nöjd och känner att han har utvecklats massvis. Tydligen var han så nöjd att han inför nästa år funderar på att försöka få en plats på bägge veckorna. Det är bra betyg!”

 

Förälder

NLC2023

”Stort tack för en fantastisk camp! Min dotter var så glad och fylld av självförtroende. Allt hon pratar om är hur peppande och skickliga era coacher har varit. Att ni dessutom fått till riktigt god mat och exemplarisk informationsgivning/organisation. Ni tog verkligen detta till Next Level!”

Förälder

NLC2021

”Tack för en fantastisk rolig och lärorik vecka med några av Sveriges bästa coacher samt fantastiska spelare som har påverkat mig både på och utanför planen. Tack för denna fina vecka, jag kommer sakna er”

Spelare

NLC2020

Samarbetspartners