fbpx

Våra Ledord

Utveckling

Vi är inriktade på spelarutveckling
Next Level Camp kommer förbättra dina grundläggande basketfärdigheter, mentala styrkor och atletiska förmågor som kommer att hjälpa dig som basketspelare oavsett vilken coach eller lag du spelar för.

Engagemang

Spelarna är uppmärksamma
Spelarna på Next Level Camp vill lära sig. Man lär sig bäst genom att se, höra och göra.
Våra tränare kommer kräva att spelarna är uppmärksamma och fokuserade. Om spelarna lyssnar och tittar på tränarna kommer de lära sig mer.

Laganda

Bygga karaktärer
Vi vill inte bara lära ut basket, vi vill även att spelarna får med sig byggstenar till sitt liv utanför basketplanen. Vett och etikett, kamratanda och lagspel är viktiga pusselbitar både på och utanför planen. Självförtroende och självkännedom skapar både fina världsmedborgare och duktiga basketspelare.
Repetition
Det bästa sättet att lära sig är att se, höra och göra. För att utveckla en ny färdighet måste du få tusentals repetitioner och utveckla nytt muskelminne.
Aktiva spelare
Vi vill att deltagarna på lägret är aktiva under träningarna. Våra tränare kommer organisera träningarna så att spelarna är i rörelse i så stor utsträckning som möjligt under passen. Vi ogillar att spelare står i kö och väntar på sin tur. Next Level Camps deltagare ska vara upptagna hela tiden.
Ledarskap
Vi vill hjälpa spelarna att bli bättre ledare eller börja bygga sitt ledarskap. Att ha en stabil och bra mental förmåga en viktig del av basketboll som inte bör försummas. Kan vi hitta möjligheter att hjälpa spelarna bygga sin mentalitet och lära dem de mentala aspekterna av spelet har vi lyckats.
Bollen, spelarnas bästa vän
Varje spelare borde ha en boll i händerna under större delen av lägret. Ibland kanske tom 2 st bollar.  I vissa övningar är en boll inte nödvändig (smidighet, rörelse utan boll, fys, försvar mm). Men för att bli en bättre offensiv spelare så är det en fördel om bollen är din vän.
Våra tränare är engagerade
Kvaliteten på läger mäts oftast genom tränarstaben. Bra läger har utbildade och engagerade tränare som jobbar hårt för att spelarna ska utvecklas och förbättras. Next Level Camp är inget undantag och våra tränare, som alla har en gedigen basketbakgrund, kommer göra allt för att spelarna ska känna sig sedda och få med sig verktyg så de kan ta nästa steg i sin basketutveckling.
Ha roligt
Det ska vara roligt att vara på läger, spela basket och umgås med gamla och nya vänner.

Vår historia och vision

Next Level Camp är sprunget ur våra samlande erfarenheter och drivet av att hjälpa unga basketspelare ta nästa steg i sin basketutveckling.
Flera av oss tränare har både organiserat och deltagit på åtskilliga basketläger, i Sverige och internationellt, genom åren.
Nu plockar vi russinen ur kakan och skapar framtidens basketläger.

Vår vision är att bli Sveriges största och bästa utvecklingsläger för basketspelare som lockar spelare och tränare från hela världen.

Våra ledare 2024

Joakim Brunnström

Joakim Brunnström

Coach

Joakim Brunnström, 50 år, med drygt 25 års erfarenhet som basketcoach, är denna säsong aktiv i Hammarby Basket som headcoach för två av klubbens flickor-14 lag. En ny, långsiktig, satsning från Jockes sida vilket ska bli spännande att följa

Han är en dedikerad, engagerad och gedigen basket coach som gjort 9 år som Region coach samt varit med 5 år på olika ungdomslandslag.
Jocke har i 16 säsonger varit aktiv som coach på tjejsidan i Södertälje BBK Allstar verksamhet samt även som tränare för spelare i bredd verksamhet. Han har tränat tjejer från årskurs 3 till elit och Basketettan.

Coach Brunnström, bidrar med rutin och kontinuitet på Next Level Camp och gör 2024 sitt sjätte år som coach på NLC.

Joakim Samuelsson

Joakim Samuelsson

Coach / Lägeransvarig

Joakim ”Jocke” Samuelsson, har närmare 30 års erfarenhet av att utveckla ungdomsspelare i basket. Han har jobbat som basketprofil tränare på högstadiet i 20 år och med Regionverksamheten i Sverige under 8 år samt varit ungdomslandslags coach i 3 år.

Han har hjälpt många spelare att nå spel i olika ungdomslandslag och vunnit det mesta som ungdomstränare. Jockes största merit är dock att han är Sveriges första, och hittills enda, tränare som hjälpt tre spelare från Sverige att nå NBA/WNBA. Maciej Lampe, Damir Markota samt Amanda Zahui B har alla tränats regelbundet av Jocke.

Jocke är även grundare och fortfarande projektledare för basketturneringen Lampe Challenge som spelas varje år i Maj.
Next Level Camp är hans egna projekt som 2024 går in på sitt sjunde år som ett icke klubb styrt basketläger.

 

Fler coacher är kontaktade och kommer presenteras löpande under vintern så fort alla detaljer är klara.
Håll er uppdaterade!

Samarbetspartners