fbpx

Våra Ledord

Utveckling

Vi är inriktade på spelarutveckling
Next Level Camp kommer förbättra dina grundläggande basketfärdigheter, mentala styrkor och atletiska förmågor som kommer att hjälpa dig som basketspelare oavsett vilken coach eller lag du spelar för.

Engagemang

Spelarna är uppmärksamma
Spelarna på Next Level Camp vill lära sig. Man lär sig bäst genom att se, höra och göra.
Våra tränare kommer kräva att spelarna är uppmärksamma och fokuserade. Om spelarna lyssnar och tittar på tränarna kommer de lära sig mer.

Laganda

Bygga karaktärer
Vi vill inte bara lära ut basket, vi vill även att spelarna får med sig byggstenar till sitt liv utanför basketplanen. Vett och etikett, kamratanda och lagspel är viktiga pusselbitar både på och utanför planen. Självförtroende och självkännedom skapar både fina världsmedborgare och duktiga basketspelare.
Repetition
Det bästa sättet att lära sig är att se, höra och göra. För att utveckla en ny färdighet måste du få tusentals repetitioner och utveckla nytt muskelminne.
Aktiva spelare
Vi vill att deltagarna på lägret är aktiva under träningarna. Våra tränare kommer organisera träningarna så att spelarna är i rörelse i så stor utsträckning som möjligt under passen. Vi ogillar att spelare står i kö och väntar på sin tur. Next Level Camps deltagare ska vara upptagna hela tiden.
Ledarskap
Vi vill hjälpa spelarna att bli bättre ledare eller börja bygga sitt ledarskap. Att ha en stabil och bra mental förmåga en viktig del av basketboll som inte bör försummas. Kan vi hitta möjligheter att hjälpa spelarna bygga sin mentalitet och lära dem de mentala aspekterna av spelet har vi lyckats.
Bollen, spelarnas bästa vän
Varje spelare borde ha en boll i händerna under större delen av lägret. Ibland kanske tom 2 st bollar.  I vissa övningar är en boll inte nödvändig (smidighet, rörelse utan boll, fys, försvar mm). Men för att bli en bättre offensiv spelare så är det en fördel om bollen är din vän.
Våra tränare är engagerade
Kvaliteten på läger mäts oftast genom tränarstaben. Bra läger har utbildade och engagerade tränare som jobbar hårt för att spelarna ska utvecklas och förbättras. Next Level Camp är inget undantag och våra tränare, som alla har en gedigen basketbakgrund, kommer göra allt för att spelarna ska känna sig sedda och få med sig verktyg så de kan ta nästa steg i sin basketutveckling.
Ha roligt
Det ska vara roligt att vara på läger, spela basket och umgås med gamla och nya vänner.

Vår historia och vision

Next Level Camp är sprunget ur våra samlande erfarenheter och drivet av att hjälpa unga basketspelare ta nästa steg i sin basketutveckling.
Flera av oss tränare har både organiserat och deltagit på åtskilliga basketläger, i Sverige och internationellt, genom åren.
Nu plockar vi russinen ur kakan och skapar framtidens basketläger.

Vår vision är att bli Sveriges största och bästa utvecklingsläger för basketspelare som lockar spelare och tränare från hela världen.

Våra ledare 2024

Janne Johansson

Janne Johansson

Coach

Jan Johansson, 55 år, som coachat både ungdom- och seniorbasket i decennier är denna säsong tränare för BC Luleå Ungdom U17-U19 samt Sunderbyns Flickor 2012. Janne har varit aktiv som coach i Herrligan, Damligan och på flera olika ungdomslandslag.

Framförallt är det basketspelare i Luleå som fått hans uppmärksamhet då han bl.a. coachat killar och tjejer i RIG Luleå & Luleå Steelers. Han besitter mao en stor kompetens med ett brett spektra.
Janne kommer bidra med stort basket kunnande dessutom sprider han energi och positivism runt om sig och han har alltid något intressant att förmedla.

Coach Johansson gör i sommar sitt tredje år som tränare på Next Level Basketball Camp.

 

 

 

Jack Lind

Jack Lind

Coach

Jack Lind, 20 år, coachar flick- och killag i Skuru Basket där han även har en deltidsanställning.

Jack tycker det är viktigt att jobba fram en vilja hos spelarna att utvecklas, attityden är A och O. Han vill ge alla spelare samma förutsättningar genom att ställa höga krav på bl.a. disciplin och att spela med högt tempo. Han är en ”defense coach” som gillar att pusha spelare att kämpa och springa. Målet är att spelarna till slut bara ska kunna njuta när allt flyter på.

Jacks tips till spelarna inför sommaren:
”Kommer du redo att ge 100% av dig själv på varje träning kan jag lova att du blir bättre efter en vecka med träningar, men kommer du och bara ger 50 ska du vara glad om du blir bättre.”

Detta blir Coach Linds första Next Level Camp

 

 

 

Negin Eskender

Negin Eskender

Coach

Negin Eskender, 20 år, coachar flicklag i AIK vilket hon gjort i 5 år. Dessutom är hon EB-ansvarig i klubben samt driver ett tjejprojekt för att stärka unga tjejledare.

Negin har spelat i Basketettan men varvat ned för att hinna lägga ned mer tid på att coacha samt på studier till journalist. För Negin är det viktigt att finnas för sina spelare både på och utanför plan. samt utveckla individer som jobbar tillsammans som ett lag.

Som tränare är Negin engagerad och brinner för utveckling och hon är speciellt intresserad över hur det mentala hänger ihop med prestationen, men även hur en gruppdynamik kan övervinna rädslor & tuffa situationer. 

Detta blir Coach Eskenders första Next Level Camp

 

 

 

Malte Nordlund

Malte Nordlund

Coach

Malte Nordlund, 18 år, är en ung lovande basketcoach som trots sin ringa ålder redan tränat ungdomslag i 5 år

Malte som coachat killar födda 07 till 09 i klubbverksamhet i Luleå kliver efter sommaren in som coach för BC Luleå Ungdom
Han tycker det är viktigt att basketen är kul och utvecklande för alla på sin nivå och han är bra på att skapa intresse genom att se och få med alla.

Extra kul är att Malte, som tidigare deltagit som spelare på Next Level Camp under 4 år och senast förra året, nu kommer tillbaka som tränare istället för spelare. Då känner vi att Next Level Camps ”kretslopp” fungerar som det ska.

Detta blir Coach Nordlunds första Next Level Camp (som tränare)

 

 

 

Jonny Abboud

Jonny Abboud

Coach


Jonny Abboud, 44 år, har coachat ungdomar i över 15 år och är nu coach i AIK Basket

Som tränare lägger Jonny mycket fokus på det fundamentala i basket och på försvarsspelet. 
Men framförallt brinner han för att se när ungdomarnas hårda arbete lönar sig och att det ska vara roligt och utmanande att spela basket

Jonny, med rötterna i Akropol BBK, har spelat basket sedan han var 9 år och var framgångsrik som ungdomsspelare. Efter att han slutat spela har ledarskapet tagit över och vikten av att hjälpa ungdomar, både på och utanför planen, då basketen bidrar till en bra miljö med stor gemenskap som håller ungdomarna borta från gatorna. 

Detta blir Coach Abbouds andra Next Level Basketball Camp.

 

 

 

Peter Hodkin

Peter Hodkin

Coach


Peter Hodkin, 62 år, är en av Sverige främsta tränare på Easy Basket nivå, eller som man skämtsam kan beskriva honom, ”En galen skotte uppvuxen i Manchester och som fick sin coach utbildning i Italien men sedan 16 år lever i Stockholm”

Peter, som bla varit tränare i Huddinge Basket, är tränare för basketskolan för födda 16-18 samt öppen verksamhet på fredagar för EB i Hammarby Basket. Han har även varit utbildare åt Svenska Basketboll förbundet när de sjösatte projektet med Playball.
Han är fantastisk på att fånga barnen och ge dem allsidig träning och är en tränare man sällan glömmer.
Peter kommer ansvara EB-Dagläger vecka 1 i sommar.

Detta blir Coach Hodkins sjätte Next Level Camp.

 

 

 

Jim Enbom

Jim Enbom

Coach


Jim Enbom, 47 år, är tränare för BC Luleå i Svenska Basketligan.

Jim, som är steg 4 utbildad, har efter sin karriär som elitspelare i Plannja bl.a tränat LF Future och Luleå Steelers i både Basketettan och Superettan samt ungdomslag i Höken Basket. Han vet vad som krävs för att spela på hög nivå och att det tar tid att bli bra. Teknikträning är tex ett måste och man bör vara driven nog för att lägga timmarna som krävs.

Jim försöker alltid motivera sina spelare att nå sina mål samt att skapa vinnare genom att tävla och försöka
vinna mot andra.

Detta blir Coach Enboms tredje Next Level Basketball Camp.

 

 

 

Mike Awet

Mike Awet

Coach


Mike Awet, 33 år, är denna säsong tränare för Hammarby Baskets Damer U19 och Pojkar 08 så det finns en bred kompetens att coacha både tjejer och killar.

Mike är framförallt basket fostrad i Columbus, Ohio, där han bl.a spelade på High School och ett år på College innan han kom hem till Sverige igen
Han brinner för att hjälpa sina spelare att bli bättre och ställer alltid upp när han kan.
Mike, som har ett stort hjärta och ett engagemang som det går att ”ta på”, är en perfekt läger coach.

Coach Awet gör i sommar sitt fjärde år som coach på Next Level Camp

 

 

 

Zlatan Hadziresic

Zlatan Hadziresic

Coach


Zlatan Hadziresic, 43 år, är tränare i VGB och jobbar på Sveriges största idrottsgymnasium, Celsiusskolan i Uppsala, som special idrottslärare i basket och ansvarig för NIU-Basket.

Zlatan är Steg 4 utbildad och har varit aktiv som baskettränare i drygt 20 år, på alla nivåer, från ungdomsbasket till senior elit på både dam- och herrsidan. Han brinner för spelarutveckling och att få jobba individuellt med spelare vilket är en av hans många starka sidor.

Att se och bekräfta alla ungdomar är något han tycker är viktigt och alla ska känna sig viktiga i ett lag eller på en träning.

Coach Hadziresic gör i sommar sitt andra år som coach på Next Level Camp

 

 

 

Josef Abu Eid Tjulin

Josef Abu Eid Tjulin

Coach


Josef Abu Eid Tjulin, 21 år, är en ung framtids coach som tränar både yngere och äldre killag i Bajen

Josef försöker alltid ha en lätt och rolig stämning under sina träningar. Han tror att nöjda och glada basketspelare blir bättre basketspelare och detta uppnås lättast genom en bra stämning.

För Josef är det viktigaste att vara tålmodig och förstå att saker tar tid. Det behöver inte nödvändigtvis vara en specifik övning, utan mer en inlärd förmåga eller spelintelligens. Han tycker det är viktigt att komma på kreativa sätt att komma till målet och att kunna anpassa sig och sina övningar för att ta sig framåt.

Coach Abu Eid Tjulin gör i sommar sitt andra år som coach på Next Level Basketball Camp

 

 

 

Gjörgen Littgren

Gjörgen Littgren

Coach


Gjörgen Littgren, 50 år, steg 3 tränare med 25 års coaching erfarenhet.

Gjörgen har framförallt coachat i SBBK med flera tjejlag men även Specialbasket laget med spridda åldrar för både killar och tjejer med funktionsvariationer. Denna säsong är han verksam i Hammarby Basket med yngre tjejlag samt äldre killag.

Hans styrkor är att han ”ser” sina spelare och är bra att få ihop grupper så att spelarna känner att det är lustfyllt och roligt att spela basket. Gjörgen brinner för att lära ut försvar och vet att man måste ha tålamod och se långsiktigt när man coachar ungdomar.

Coach Littgren gör sitt andra år som tränare på Next Level Basketball Camp.

 

 

 

Robin Wegebo

Robin Wegebo

Coach


Robin Wegebo, 33 år, coachar tjejlag i Hammarby Basket denna säsong

Robin har varit ungdomstränare för både tjej- och killag i ca 15 år och har en bred basket kompetens.

Civilt jobbar han som elev assistent på en skola. Dessutom har han varit coach i Regionverksamheten i tre år och även hunnit med en säsong som tränare för Hammarby Baskets herrlag.

Robin brinner för den individuella utvecklingen av unga basketspelare och föredrar träning framför match.

2024 blir coach Wegebos fjärde Next Level Basketball Camp.

 

 

 

Hakan Apak

Hakan Apak

Coach


Hakan Apak, 34 år, har coachat ungdomslag i 16 år och jobbar som ungdoms chef i Academy Istanbul, Turkiet, där han även coachar klubbens HU18. Hakan har en Masters degree i träning och träningsvetenskap.

Att hjälpa unga basketspelare att nå nästa nivå är hans viktigaste drivkraft och han har hjälpt flera spelare att nå division 1 och 2 i Turkiska basketligan.
Hakan är en dedikerad, ambitiös och hårt arbetande tränare med en krävande coach stil.

Coach Apak gör i sommar sitt första år som coach på NLC

 

 

Ronnie Berglund

Ronnie Berglund

Coach


Ronnie Berglund, 51 år, har steg 4 tränarutbildning med många år som coach i Haga Haninge

Med över 30 års erfarenhet som baskettränare har Ronnie skaffat sig en bred kompetens då han varit tränare för unga nybörjare samt hela vägen upp till seniorer i Basketettan, både på herr och damsidan. Han har även varit Regioncoach

Ronnie är engagerad, målinriktad och har känsla för detaljer och han tycker att teknik träning, ha fokus på detaljer samt kvalitet i det man gör är viktiga ingredienser som tränare.

Han brinner framförfallt för att utveckla individer, både som spelare men även som personer på och utanför planen.

Coach Berglund gör i sommar sitt fjärde år som coach på NLC

 

 

Roland Busk

Roland Busk

Coach


Roland Busk, 60 år, är en av Sveriges mest erfarna baskettränare med 46 säsonger, i rad!!! som coach varav de 30 senaste med olika tjejlag. Efter flertalet säsonger i SBBK jobbar han numera heltid med basket i Eskilstuna Basket

Rolle, som är steg 4 utbildad, brinner främst för spelar utveckling på tjejsidan och har förutom meriter med bl.a. flertalet SM-finaler på ungdomssidan även erfarenhet som Region coach, Ungdomslandslags coach samt head coach i Damligan.

Rolle älskar träna spelare som visar att de vill lära sig och alltid gör sitt bästa och han är verkligen en coach som ser människan bakom spelaren. Ytterligare en av hans styrkor är att han trots sin långa och gedigna erfarenhet alltid vill utvecklas som tränare och har en ödmjuk och inspirerande tränar stil.

Coach Busk kommer sommaren 2024 delta på sitt fjärde Next Level Camp

 

 

Conny Gripenborn

Conny Gripenborn

Coach


Conny Gripenborn, 27 år, är coach i Hammarby Basket där han även är heltids anställd.
Som spelare har han spelat elitbasket i Basketettan men sadlade om till coacha ungdomar vilket han nu gjort i flera år.
Han har coachat både killar och tjejer och är denna säsong ansvarig för klubbens P11

Conny är en seriös och vetgirig coach som får sina spelare att känna sig trygga och må bra.
Lugn och metodisk är andra egenskaper som kännetecknar honom och han brinner för att utveckla spelare i kombination med spelglädje och positivt tänkande.

Coach Gripenborn gör i sommar sitt femte år på NLC

 

 

Emiliano Rey Aloe

Emiliano Rey Aloe

Coach


Emiliano Rey Aloe, 27-år, coachar denna säsong EOS Lunds herrlag i Superettan parallellt som han jobbar med coach utveckling i klubben. Han har bl.a utbildning från Physical Activity and Sports på Mondartiz i Spanien och har en Bachelor´s Degree in Sport Coaching på University of West of Scotland.

Emilianos styrkor som tränare är bl.a att han skapar bra relation till sina spelare vilket hjälper honom att kunna pusha dem och få dem att lägga ned extra tid på individuell träning. Han har bra förståelse för liret vilket kommer spelarna till gagn under match situationer mm

Passion och hårt arbete är Emilianos nyckelord vad gäller spelarutveckling. Han vill få spelarna att förstå vikten av att träna hårt och att de ska längta efter nästa träning.

Coach Rey Aloe kommer delta på sitt första Next Level Basketball Camp i sommar.

 

Steve Liljekvist

Steve Liljekvist

Coach


Steve Liljekvist, 41 år, coach i Högsbo Basket, är steg 3 utbildad med ca. 20-års tränar erfarenhet.

Steve är en positiv och energifylld coach som jobbar mycket med positivt bemötande och feedback och han jobbar hårt för att ge spelarna flera olika verktyg för att kunna klara framtida utmaningar.
Han tycker det är viktigt att se alla individer på träning och få dem känna sig sedda men försöker också vara lyhörd och kunna lyssna på spelares tankar och idéer, att kunna hålla en bra dialog helt enkelt.

-”Det som ger mig den där lilla extra leendet är när spelare snabbt och enkelt kan slå sin motståndare 1 mot 1 och sen när hjälpen kommer slå den där underbara assisten till 2 eller 3 enkla poäng.”

Coach Liljekvist gör i sommar sitt tredje år som tränare på Next Level Camp.

 

 

Clifton Ellis

Clifton Ellis

Coach


Clifton Ellis, 47 år, kommer till oss från Texas, USA där han är head coach på Temple College

Clif har coachat fyra lag till Texas High School Final Four och har två gånger blivit utsedd till San Antonio Express News Coach of the Year.
Han har fått utmärkelsen National Federation of State High School Associations Coach of the Year för delstaten Texas.
Clif är FIBA-certifierad tränare och har även coachat Nord Makedoniens HU18 landslag i EM.

Clif tycker det är viktigt att tidigt identifiera vad en spelares styrkor är och hjälpa dem att spela efter dessa styrkor och fokuserar mycket på att lära ut fotarbete, spacing och passningspel.

Detta blir Coach Ellis tredje Next Level Basketball Camp.

 

Mady Mahdy

Mady Mahdy

Coach


Mady Mahdy, 29 år, har under flera säsonger varit head coach för olika klubbar i Svenska Damligan.
Han coachade Sveriges DU20 i A EM sommaren 2023 och har tidigare coachat flera andra ungdomslandslag och Region lag.
Mady är dessutom examinerad Sport Manager så det är en mycket meriterad coach som återigen signat på för sommarens läger.

Mady brinner för basket och framförallt för individuell utveckling inom alla aspekter av spelet samt utanför planen med personlig utveckling, gemenskap och självförverkligande.
Favoritinriktning i spelet är helt klart försvar och skott.

Coach Mahdy, som deltagit på många internationella läger gör i sommar sitt fjärde år som tränare på Next Level Basketball Camp.

 

Petar Djordjevic

Petar Djordjevic

Coach


Petar Djordjevic, 29 år, är head coach för Damer U19 & U17 i WBC Partizan Belgrade i Serbien och jobbar även som skills coach för klubbens damlag. Dessutom driver Petar sin egen Akademi med individuell coaching. Han har studerat basketboll och fysträning på Universitet i Belgrad.

Petar, som även är coach och delegat för NBA Jr i Serbien, är en ambitiös och krävande coach som pushar sina spelare att ge 100%.
Han är noggrann och förbered och anser att detaljer gör skillnad på framgång eller misslyckande.

Han tycker att coachens inställning och positiva attityd är en viktigt ingrediens för att spelarna ska känna sig välkomna och bli motiverade. Han försöker vara en förebild för spelarna och kräver alltid lika mycket av sig själv som av sina spelare.

Coach Djordjevic gör i sommar sitt första år på Next Level Camp

 

Lejla Vidimlic

Lejla Vidimlic

Coach


Lejla Vidimlic, 33 år, har varit baskettränare i 12 år och coacher denna säsong knatte basket i Huddinge Basket

Lejla har spelat, coachat och dömt lika länge vilket är en häftig mix. Hon jobbar med barn och är utbildad lärare mot högstadie och gymnasiet. Hon är en duktig ledare och är bra på att motivera sina spelare, oavsett ålder och nivå.

Basics är det viktigaste som Lejla vill fokusera på. Basketteknik men även fokus på spelförståelse. Men framförallt förståelse för att man är priviligerad att vara coach och förebild för unga, hon lär ut mer än bara basket…

Coach Vidimlic kommer 2024 göra sitt första år på Next Level Basketball Camp

 

Mohamed Madani

Mohamed Madani

Coach


Mohamed Madani, 27 år, är ledare i Hammarby Basket med DU15 som sitt ansvar denna säsong

Mohamed, som även gjort flera säsonger som spelare i Basketettan är en seriös och engagerad tränare som sprider energi och brinner för att hjälpa sina spelare att nå sina drömmar.

Mo är även känd för sitt positiva och glada sätt mot alla i sin omgivning, en engagerad coach som alla vill ha på sina läger. En riktig glädjespridare. Han har deltagit på många olika basketläger för olika klubbar i Sverige och i Spanien

Coach Madani, som varit med sedan starten av Next Level Camp 2018, är nu tillbaka efter förra årets paus, och gör nu sitt sjätte år på NLC

 

Dimitris Roumeliotis

Dimitris Roumeliotis

Coach


Dimitris Roumeliotis, 39 år, är född i Sverige, basket utbildad i Grekland och nu tillbaka till sina rötter i Sverige

Dimitris är en engagerad tränare med fokus på att lära ut detaljer i spelet och hur man spelar försvar.
Det viktigaste för honom är att spelarna är ambitiösa, lyssnar och vill lära sig.

Att se spelare jobba hårt och försöka göra sitt bästa är något som driver honom som ungdoms coach.
Dimitris älskar att jobba med spelare som har stor vilja och som alltid gör sitt bästa för att bli bättre.

Coach Roumeliotis gör i sommar sitt fjärde år som coach på Next Level Camp

 

Johan Lind

Johan Lind

Coach


Johan Lind, 49 år, är en av Sveriges mest meriterade baskettränare som coachat allt från Easy Basket till herrlandslaget för herrar.
Idag är han aktiv i Norrköpings Dolphins samt verksamhetsansvarig för Riksidrottsgymnasiet Haga i Norrköping

Johan, som är steg 4 utbildad, älskar basket och varit tränare i flera olika klubbar under de dryga 30 år han verkat som basket coach.

Han är erkänt duktig på att identifiera och utveckla baskettalanger. Johan brinner för ungdomars utveckling och är bra på att våga ställa krav samtidigt som han visar hur mycket han bryr sig.

Detta blir Coach Linds andra Next Level Basketbal Camp.

 

Cosmin Blagoi

Cosmin Blagoi

Coach


Cosmin Blagoi, 39 år, är en professionell baskettränare från Rumänien. Denna säsong coachar han klubb Tindastoll på Island. Tidigare har Cosmin bl.a varit head coach i Tyskland för Regensburg Basket, i Österrike för Bundesliga klubben Swans Gmunden och i Norge för Nidaros Jets herrlag i högsta ligan. Han har även coachat flera ungdomslandslag för Rumänien

Hans styrka som tränare är hans noggrannhet för detaljer samt att han är bra på att pusha spelare på träning och match så att de kan uppnå sin fulla potential, eller som han själv utrycker det ”High level practices”. Cosmin har studerat vid Professional Coaching Institution, specialiserat på basketcoaching i Bukarest och innehar A-licens i Rumänien samt FIBA-tränarlicens

Coach Blagoi gör nu sitt fjärde raka år som tränare på Next Level Camp.

 

Vilde Robertson Sjåvik

Vilde Robertson Sjåvik

Coach


Vilde Robertson Sjåvik, 21 år, från Norge går på Tränar programmet på GIH i Stockholm samtidigt som hon är coach för killag i Duvbo IK. Vilde har en gedigen spelarbakgrund med bl.a. spel i BLNO, vilket är högsta ligan i Norge samt spelat EM för Norges U20 landslag.
Som coach är hon en dedikerad och passionerad tränare som älskar att utveckla spelare och bygga lag.

Hon tycker det är viktigt med tydligt ledarskap och att slipa på grundläggande skills. Vilde vill utveckla spelarnas attityd samtidigt som hon försöker hjälpa dem att få en helhetsbild på alla möjligheter som finns inom basket.

I sommar deltar Coach Robertson Sjåvik på sitt första Next Level Basketball Camp.

 

Dan Tharp

Dan Tharp

Coach


Dan Tharp, 34 år, head coach på Minnesota West Community College, USA, har coachat collegebasket i 15 år där han två gånger deltagit som coach i NCAA Division I National Tournament. 1 NAIA conference championship samt 1 NJCAA conference championship.

Dan är en engagerad och noggrann coach som fokuserar på att lära ut grunderna innan man kan bygga på med mer avancerade basket färdigheter. Han styrka är bl.a. att anpassa sig och sin träning till olika situationer och åldersgrupper och han är alltid öppen för att lära sig nya saker inom basketen som han sen kan lära ut till sina spelare.

I sommar deltar Coach Tharp på sitt andra Next Level Camp.

 

Jeanette Johansson Wandell

Jeanette Johansson Wandell

Coach


Jeanette Johansson Wandell, 39 år, har coachat tjejer och killar i basket i 20 år. Jeanette är coach i Södertälje BBK där hon varit Barn och ungdomsansvarig i 12 och hon har även coachat tillsammans med  Benny Johansson.
Jeanette har även, som coach, ett SM guld i Damligan med SBBKs damlag samt meriter som ungdomslandslags coach.

Hennes stora passion är spelarutveckling på breddnivå där helheten är det viktigaste och att lära barnen att bli kompis med bollen.

Jeanette spelade i SBBKs damlag i 5 säsonger och hon har även spelat över 50 landskamper för Sverige ungdomslandslag där hon fick delta i OS, EM och NM. Jeanette har även spelat basket på college i USA i fyra år. Alla hennes erfarenheter som spelare bär hon med sig i rollen som ungdomstränare.

Coach Johansson Wandell gör i sommar sitt andra år på NLC

 

Magnus Fogelberg

Magnus Fogelberg

Coach


Magnus Fogelberg, 58 år, mer känd som Zlangen, är Steg 3 utbildad coach med över 40 säsongers erfarenhet som baskettränare.

Zlangen som tränat allt från 6-åringar till herrar och damer i div 1, har de senaste 14 säsongerna varit aktiv i Danderyd Basket där han är heltidsanställd som ungdomstränare.

Magnus älskar att jobba med ungdomar, både killar och tjejer, och föredrar träningar framför matcher och han är lika intresserad av individuell utveckling av spelare samt finslipa deras tekniska detaljer.

Detta blir Coach Fogelbergs sjätte år på Next Level Basketball Camp och blir iom det ytterligare en av våra Hall of famers.

 

Brian Lieber

Brian Lieber

Coach


Brian Lieber, 52 år, bor i New York City, USA, där han är coach på Columbia Prep

Brians passion för basket gjorde att han efter 20 år som företagare helt sadlade om och är nu heltids coach. Brian har höga förväntningar på spelarna han coachar och ser fram emot att att drilla spelare med rätt attityd på Next Level Camp, spelare som vill träna hårt och anstränger sig till 100%

Brian, som förra säsongen var coach på Cathedral High School i Boston, är nu inne på sin sjätte säsong som High School coach och han har även deltagit som tränare på basketläger i Spanien, Italien och Montenegro

Detta blir Coach Liebers tredje Next Level Basketball Camp.

 

Lotta Skarle

Lotta Skarle

Coach


Charlotta ”Lotta” Skarle, 45 år, är steg 3 utbildad med över 25 års tränar erfarenhet, aktiv i KFUM Lidingö.

Lotta är bra på att få ihop ett lag, både på och utanför planen. Hon prioriterar att lära spelarna att förstå spelet där fokus ligger på spelförståelse i anfall och försvar. Hon brinner för att utveckla spelare som tänker och reflekterar på vad de gör och kan utveckla

Lotta har tränat spelare i alla åldrar, från basketskola till seniorer i Basketettan.
Hon tycker det är viktigt att ha förståelse och perspektiv i sin roll som ungdomstränare:
”Det handlar om barn som också råkar vara basketspelare, inte basketspelare som råkar vara barn”.

Coach Skarle gör i sommar sitt tredje år som tränare på Next Level Camp.

 

Aitor Paris

Aitor Paris

Coach


Aitor Paris, 28-årig basketboll coach från Barcelona, Spanien.
Han har varit baskettränare i drygt 10 säsonger med fokus på killar och tjejer U12 till U18. Han har dessutom tränat damseniorer.
I Barcelona har han varit tränare i den katalanska klubben Ktòlic och jobbar som lärare på en skola i Barcelona.

Aitor är en engagerad, kunnig och duktig coach som älskar basketboll och har tidigare deltagit som tränare på flera internationella camps. Han driver även sitt eget basketläger, Ballers United Academy, på ön Menorca. Se mer på Facebook: @ballersunitedacademy

Coach Paris har varit med sedan starten av Next Level Camp och kommer nu medverka på sitt sjunde läger, världsklass!

 

Anna Kalpakas

Anna Kalpakas

Coach


Anna Vidal Kalpakas, 44 år, är Steg 3 utbildad och hennes breda kompetens sträcker sig över 25 år som baskettränare där hon coachat tjejer såväl som killar. Denna säsong är hon aktiv i AIK såväl som Kungsholmen Basket med fokus på yngre spelare.

Anna är en noggrann och pedagogisk tränare med stort tålamod i processen i att lära unga spelare liret i basket. Hon tycker det är viktigt att lära ut detaljer och att få spelarna att förstå ”varför och när” man tar beslut i olika spelmoment.

Hon brinner för att lära ut individuell teknik då hon anser att det är blir svårt att samarbeta med sina lagkamrater om man inte behärskar sin egen teknik.

Coach Kalpakas gör i sommar sitt fjärde år som coach på Next Level Camp

 

Paulius Kamarauskas

Paulius Kamarauskas

Coach


Paulius Kamarauskas är en 36-årig basketboll coach och idrottslärare från Litauen

Paulius är tränare för killar och tjejer i åldrarna U12 till U16 men är även coach för seniorer på lägre nivå i Litauen. Han tror på att använda positiva exempel i träningen för att motivera spelarna att träna hårt och uppnå sina mål. Paulius har hög energi nivå på träningarna för att få spelarna att ge sitt max och naturligtvis att göra träningarna roliga

Han älskar att se spelarnas ansikten och känslor när de lyckas lära sig nya saker under träning eller match och han känner sig nöjd när spelarna är nöjda. Paulius är verksam i klubben Švenčionių Perkūnas och har utbildning från bl.a. Lithuanian Sports University

Coach Kamarauskas gör i sommar sitt fjärde år som coach på Next Level Camp

 

Benjamin Howard

Benjamin Howard

Coach


Benjamin Howard, 27 år, har varit baskettränare i drygt 10 år.
Norrköpings sonen har tidigare bl.a. coachat Dolphins Herrlag i Basketettan samt varit Regioncoach under 3 år.

Denna säsong jobbar han heltid med basket för Eskilstuna Basket där han även är head coach för klubbens herrlag i Superettan

Benjis starka sidor är hans passion och glöd att utveckla spelare. Tydlighet och engagemang är ytterligare några av hans viktiga egenskaper och han är noga med att ge alla möjlighet att utvecklas efter egen förmåga.

Coach Howard gör i sommar sitt fjärde år som coach på Next Level Camp

Erik Ugarte

Erik Ugarte

Coach


Erik Ugarte, 27 år, har varit basket coach i över 10 år och har mest kunskap inom individuell spelarutveckling med fokus på rörlighet och fotarbete. Dessutom har han varit verksam som fystränare.

Erik, med basketrötter i Central Basket, är denna säsong head coach för IK EOS herrlag i Superettan.
Han är även sedan 3 år ungdomslandslags coach och kommer i sommar vara med i staben kring HU15 landslaget
Eriks driv och engagemang på basketträningen har en positiv inverkan på spelarna han tränar och hans starka drivkraft för basket har tagit honom till flera platser runt om jordklotet, som tex som coach på San Antonio Spurs Camp och The Basketball Embassys The Assembly i USA samt i Peru och Spanien.

Coach Ugarte kommer nu göra sitt fjärde år på Next Level Camp.

Chris Dial

Chris Dial

Coach


OBS! Tyvärr kommer Chris Dial inte medverka på årets läger. Han ska coacha San Antonio Spurs i NBA Summer league vilket gör att han inte hinner komma till Next Level Camp 2024. Tråkigt tycker vi men samtidigt helt fantastiskt för Chris och stärker oss att Next Level Camp har bra kvalitet på sina coacher. Vi hoppas får se Chris 2025 istället.

Chris Dial, 45 år, flyger över från San Antonio, Texas, USA där han är head coach för Our Lady Of The Lake University

Chris är FIBA-licensierad tränare, medlem i San Antonio Area Association of Basketball Coaches och Texas Association of Basketball Coaches. Han har varit gästföreläsare i FIBA Europe’s Youth Gathering (Sofia, Bulgarien) samt deltagit i Global Austins Sports Diplomacy Panel (Austin, TX). Chris driver även, The Basketball Embassy, läs mer här: www.thebasketballembassy.org

Coach Dial, som förmodligen, älskar basket mer än de flesta han coachar, brinner för basket och hur man kan hjälpa andra genom sporten. Att träna hårt men samtidigt ha roligt är hans ledstjärnor.

Detta blir Coach Dials tredje Next Level Basketball Camp.

Elin Setzman

Elin Setzman

Coach


Elin Setzman, 26 år, är tränare på RIG Luleå men har även coachat i Luleå City Basket och NIU i Luleå. Elin har varit ungdomslandslags coach sedan 2020 och coachade i somras Herrar U15.

Elin har stora meriter som spelare med bla. Eurocup spel och SM Guld med Luleå Basket. Dessa erfarenheter är viktiga ingredienser i hennes tränarroll.
Som tränare jobbar hon för att skapa en trygg kultur där det är okej att göra misstag, ställa frågor och att arbeta igenom motgångar tillsammans. Hon är bra på att se alla individer vilket skapar en tillsammans-känsla och laget för jaget.

Hon tycker det är viktigt att ge förutsättningar till unga spelare att utvecklas både som människor och basketspelare och nå sina höga drömmar och mål.

Coach Setzman gör i sommar sitt andra år som tränare på NLC

Joakim Brunnström

Joakim Brunnström

Coach


Joakim Brunnström, 50 år, med drygt 25 års erfarenhet som basket coach, är denna säsong aktiv i Hammarby Basket som headcoach för två av klubbens flickor-14 lag. En ny, långsiktig, satsning från Jockes sida vilket ska bli spännande att följa

Han är en dedikerad, engagerad och gedigen basket coach som gjort 9 år som Region coach samt varit med 5 år på olika ungdomslandslag.
Jocke har i 16 säsonger varit aktiv som coach på tjejsidan i Södertälje BBK Allstar verksamhet samt även som tränare för spelare i bredd verksamhet. Han har tränat tjejer från årskurs 3 till elit och Basketettan.

Coach Brunnström, bidrar med rutin och kontinuitet på Next Level Camp och gör 2024 sitt sjätte år som coach på NLC.

Joakim Samuelsson

Joakim Samuelsson

Coach / Lägeransvarig


Joakim ”Jocke” Samuelsson, har närmare 30 års erfarenhet av att utveckla ungdomsspelare i basket. Han har jobbat som basketprofil tränare på högstadiet i 20 år och med Regionverksamheten i Sverige under 8 år samt varit ungdomslandslags coach i 3 år.

Han har hjälpt många spelare att nå spel i olika ungdomslandslag och vunnit det mesta som ungdomstränare. Jockes största merit är dock att han är Sveriges första, och hittills enda, tränare som hjälpt tre spelare från Sverige att nå NBA/WNBA. Maciej Lampe, Damir Markota samt Amanda Zahui B har alla tränats regelbundet av Jocke.

Jocke är även grundare och fortfarande projektledare för basketturneringen Lampe Challenge som spelas varje år i Maj.
Next Level Camp är hans egna projekt som 2024 går in på sitt sjunde år som ett icke klubb styrt basketläger.

 

Fler coacher är kontaktade och kommer presenteras löpande under vintern så fort alla detaljer är klara.
Håll er uppdaterade!

Samarbetspartners