fbpx

Våra Ledord

Utveckling

Vi är inriktade på spelarutveckling
Next Level Camp kommer förbättra dina grundläggande basketfärdigheter, mentala styrkor och atletiska förmågor som kommer att hjälpa dig som basketspelare oavsett vilken coach eller lag du spelar för.

Engagemang

Spelarna är uppmärksamma
Spelarna på Next Level Camp vill lära sig. Man lär sig bäst genom att se, höra och göra.
Våra tränare kommer kräva att spelarna är uppmärksamma och fokuserade. Om spelarna lyssnar och tittar på tränarna kommer de lära sig mer.

Laganda

Bygga karaktärer
Vi vill inte bara lära ut basket, vi vill även att spelarna får med sig byggstenar till sitt liv utanför basketplanen. Vett och etikett, kamratanda och lagspel är viktiga pusselbitar både på och utanför planen. Självförtroende och självkännedom skapar både fina världsmedborgare och duktiga basketspelare.
Repetition
Det bästa sättet att lära sig är att se, höra och göra. För att utveckla en ny färdighet måste du få tusentals repetitioner och utveckla nytt muskelminne.
Aktiva spelare
Vi vill att deltagarna på lägret är aktiva under träningarna. Våra tränare kommer organisera träningarna så att spelarna är i rörelse i så stor utsträckning som möjligt under passen. Vi ogillar att spelare står i kö och väntar på sin tur. Next Level Camps deltagare ska vara upptagna hela tiden.
Ledarskap
Vi vill hjälpa spelarna att bli bättre ledare eller börja bygga sitt ledarskap. Att ha en stabil och bra mental förmåga en viktig del av basketboll som inte bör försummas. Kan vi hitta möjligheter att hjälpa spelarna bygga sin mentalitet och lära dem de mentala aspekterna av spelet har vi lyckats.
Bollen, spelarnas bästa vän
Varje spelare borde ha en boll i händerna under större delen av lägret. Ibland kanske tom 2 st bollar.  I vissa övningar är en boll inte nödvändig (smidighet, rörelse utan boll, fys, försvar mm). Men för att bli en bättre offensiv spelare så är det en fördel om bollen är din vän.
Våra tränare är engagerade
Kvaliteten på läger mäts oftast genom tränarstaben. Bra läger har utbildade och engagerade tränare som jobbar hårt för att spelarna ska utvecklas och förbättras. Next Level Camp är inget undantag och våra tränare, som alla har en gedigen basketbakgrund, kommer göra allt för att spelarna ska känna sig sedda och få med sig verktyg så de kan ta nästa steg i sin basketutveckling.
Ha roligt
Det ska vara roligt att vara på läger, spela basket och umgås med gamla och nya vänner.

Vår historia och vision

Next Level Camp är sprunget ur våra samlande erfarenheter och drivet av att hjälpa unga basketspelare ta nästa steg i sin basketutveckling.
Flera av oss tränare har både organiserat och deltagit på åtskilliga basketläger, i Sverige och internationellt, genom åren.
Nu plockar vi russinen ur kakan och skapar framtidens basketläger.

Vår vision är att bli Sveriges största och bästa utvecklingsläger för basketspelare som lockar spelare och tränare från hela världen.

Våra ledare 2020
(uppdateras löpande)

Marqus Landin

Marqus Landin

Coach

Marqus Landin, 46 år, coachar i AIK Basket där han idag är head coach för framgångsrika Flickor-06.
Som spelare har Marqus gjort två säsonger i Svenska Basketligan och bl.a. varit med om att vinna USM för HU20.

Coach Landin är noga med detaljer tex. fotisättning innan man skjuter, hur man placerar sina fötter och händerna när man spelar  försvar, fotarbete och man använder sina axlar och överkropp vid en riktningsförändring mm
Marqus menar att talang kommer från hårt arbete och bra rutiner och att bra försvar skapar ett bra offense.  
Hans fokus när det gäller att bygga ett lag är att ett lag är starkare än en individ och han älskar om hans lag har fler assists än motståndarna.

Coach Landin kommer i sommar att medverka på sitt första Next Level Camp

Erik Uguarte

Erik Uguarte

Coach

Erik Ugarte, 23 år, har varit basket coach i 8 år och har mest kunskap inom individuell spelarutveckling med fokus på rörlighet och fotarbete. Dessutom har även varit verksam som fystränare.

Erik är  just nu aktiv inom Central Basket för bl.a. HU19 men har också varit coach i Regionverksamheten, Distriktslag samt på basketläger i USA, San Antonio Spurs Camp och The Basketball Embassys The Assembly.

Coach Uguarte kommer i sommar att medverka på sitt första Next Level Camp

Francesca Landin

Francesca Landin

Coach

Francesca Landin, 39 år, är coach för AIK Basket Flickor-06.
Francesca, som även lystrar till namnet Franca, har spelarbakgrund i Järfälla Basket där hon bl.a. spelade i Basketettan.
Hon har tränat och coachat flera ungdomslag och gör nu sin 13:e säsong som coach. Det är viktigt för henne att alla spelare i en grupp ska känna sig trygga och sedda.

Franca brinner för att coacha individen till att bli stark, trygg och initiativtagande både på och utanför planen och dessutom är hon positiv och en riktig glädjespridare men med en italienskas temperament.
Francesca tror på att: – varje spelare har sin skotteknik, och den måste finslipas individuellt – talang kommer ifrån hårt arbete och rätt inställning – bra försvar ger bra anfall – tillsammans är starkare – ”laget före jaget” – en assist är viktigare en vem som gör poäng.

Coach Landin kommer i sommar att medverka på sitt andra Next Level Camp

Mikael Johansson

Mikael Johansson

Coach

Mikael Johansson, 47 år, är utan tvekan en av Sveriges främsta baskettränare där VM-silvret med svenska Ungdomslandslaget 2007 är en milstolpe och inte bara i Mickes coach karriär utan för hela Basket Sverige.

Micke började coacha i Vråken för 33 år sedan och jobbar sedan 2004 som baskettränare på Riksbasket gymnasiet i Luleå.
De senaste 15 åren har han framgångsrikt varit involverad i olika svenska ungdomslandslag och är denna säsong headcoach för Sveriges DU15 landslag.

När vi även räknar in flera år som Liga coach på både herr- och damsidan så stärker det ytterligare det faktum att vi kan presenterna en av Sveriges mest meriterade tränare på Next Level Camp.

Detta blir Coach Johanssons första Next Level Camp.

Peter Hodkin

Peter Hodkin

Coach

Peter Hodkin, 58 år, är en av Sverige främsta tränare på EB nivå, eller som man skämtsam kan beskriva honom, ”En galen skotte uppvuxen i Manchester och som fick sin coach utbildning i Italien men sedan 10 år lever i Stockholm”

Peter, som bla varit tränare i Huddinge Basket, coachar denna säsong killar och tjejer födda 10 till 14 i olika grupper i Hammarby Basket och har även varit utbildare åt Svenska Basketbollförbundet när de sjösatte projektet med Playball.
Han är fantastisk på att fånga barnen och ge dem allsidig träning och är en tränare man sällan glömmer.

Peter kommer bla ansvara för EB-Daglägret under NLC´s första vecka

Detta blir Coach Hodkins andra Next Level Camp.

Alper Toklucu

Alper Toklucu

Coach

Alper Toklucu, 34 år, har tidigare coachat ungdomslag i Hammarby Basket men är nu aktiv i Farsta Boltz idrottsförening där han även är ordförande. Denna säsong hjälper han även till i Nynäshamn Basket som expert tränare.

Alper kommer delta som individuell tränare på Next Level Camp med specialinriktning ”Guard skola”. Denna roll hade han även på vårt läger 2019 vilket var mycket uppskattat.
Alper har stora erfarenheter som spelfördelare både i Sverige men även internationellt och har bla. spelat flera ungdomslandskamper för Sverige samt i Svenska Basketligan.

Hans mål som individuell tränare är att ge kunskapen vidare till utövaren så att de får chansen att skräddarsy sitt egna träningsprogram.

Detta blir Coach Toklucus andra Next Level Camp.

Smith Adams

Smith Adams

Coach

Smith Adams, 42 år, är en amerikansk coach nu bofast i Sverige med 11 års tränarerfaranhet.
Under flera år har Smith varit engagerad i Skuru Basket där han bl.a. tränade klubbens dam- herrlag samt U16 killar.

Innan han blev baskettränare spelade han som semi pro på The Maryland Nighthawks of the ABA i USA. Basketen tog honom sedan vidare till Frankrike, Irland och Storbritannien där han även jobbade som Club director på Westside Basketball Club.

Smith brinner för att hjälpa unga spelare ta nästa steg i sin basketkarriär. En del i den processen är personligt mentorskap som gör att ungdomar känner att de får råd och stöttning i att hantera de utmaningar som man ställs inför, både på träning och match men även utanför basketplanen.

Coach Adams gör i sommar sitt första år som tränare på Next Level Camp.

Tommy Johansson

Tommy Johansson

Coach

Tommy Johansson, 51 år, med drygt 30 års erfarenhet som coach, vilken startade i Luleå med JP Kostet som mentor.
Denna säsong ansvarar han för KFUM Blackeberg Dam som spelar i Basketettan Norra.

Sedan 2007 har Tommy näst intill uteslutande varit aktiv inom seniorbasketen där han coachat i Basketettan Herr och Dam samt Basketligan Dam. Han har också under perioden tagit ansvar för distriktslag, regionslag samt flera Ungdomslandslag och är denna säsong en av coacherna på Sveriges DU20 landslag.
Tiden före 2007 har han coachat allt från uppstart av nybörjarlag till Basketligan Herr. Han har också ansvarat för Regionslag F91-93.

Coach Johansson gör i sommar sitt första år som tränare på Next Level Camp.

Mady Mahdy

Mady Mahdy

Coach

Mady Mahdy, 25 år, är denna säsong head coach för KFUM Uppsalas damlag i Svenska Damligan.
Coach Mahdy har, förutom att han coachat region-, distriktslag, varit svensk ungdomslandslags coach.
Han är dessutom examinerad Sport Manager sedan sommaren 2018.
Så det är en meriterad coach, trots sina unga år, som signat på för sommarens läger.

Mady brinner för basket och framförallt för individuell utveckling inom alla aspekter av spelet samt utanför planen så som personlig utveckling, gemenskap och självförverkligande.
Favoritinriktning i spelet är helt klart försvar och skott.

Mady, som deltagit på många internationella läger, gör  i sommar sitt andra år som tränare på Next Level Camp.

Jan Johansson

Jan Johansson

Coach

Jan Johansson, 52 år, har coachat både ungdom- och seniorbasket i decennier.
Han har varit aktiv som coach i Herrligan, Damligan och på flera olika ungdomslandslag.
Framförallt är det basketspelare i Luleå som fått hans uppmärksamhet då han coachat i RIG Luleå, Luleå Steelers och denna säsong BC Luleås HU19 samt Sunderby SK Flickor 05. Han besitter mao en stor kompetens med ett brett spektra.

Janne kommer bidra med stort basket kunnande dessutom sprider han energi och positivism runt om sig och han har alltid något intressant att förmedla.

Coach Johansson gör i sommar sitt första år som tränare på Next Level Camp.

Richard Siegel

Richard Siegel

Coach

Richard Siegel, 45 år, har gjort 27:e säsonger som ungdomscoach i basket.
Individuell utveckling har alltid varit i fokus då han coachat spelare från basketskolan upp till äldre tonåren.

Sedan sju år tillbaka arbetar Richard som personlig tränare på SATS och på Next Level Camp kommer han både verka framförallt som basket tränare men även som fys. expert.
Både inom hans jobb och hans uppdrag som basketcoach fokuserar han på att utveckla individen.

Richard, som var mycket uppskattad genom sina unika fysövningar under tidigare läger, gör i sommar sitt tredje år som tränare på Next Level Camp.

 Joey Cafferky Jr

Joey Cafferky Jr

Coach

Joey Cafferky Jr, 30 år, är denna säsong assisterande tränare för topplaget Borås Basket i Svenska Basketligan
Förra säsongen var Joey head coach för Marks damlag i Damligan och han har tidigare coachat i Hammarby Basket och KFUM Örebro samt deltagit som coach på läger i Sverige och USA.

Joey har stor kärlek och passion för den individuella utvecklingen och strävar alltid efter att hitta sätt att göra spelaren och laget mer effektiv med tanke på att den internationella basketen ständigt utvecklas.

Coach Cafferky gör i sommar sitt andra Next Level Camp.

Robin Wegebo

Robin Wegebo

Coach

Robin Wegebo, 29 år, coachar denna säsong i Hammarby Basket där han funnits med på både Herrar U19 och Flickor 05

Robin har varit ungdomstränare för både tjej- och killag i drygt 10 år och har en bred kompetens. Civilt jobbar han som elev assistent på en skola. Dessutom har han varit coach i Regionverksamheten i tre år och även hunnit med en säsong som tränare för Hammarby Baskets herrlag.

Coach Wegebo brinner för den individuella utvecklingen av unga basketspelare och föredrar träning framför match.

Kommande sommar blir coach Wegebos andra Next Level Camp.

Brian Lieber

Brian Lieber

Coach

Brian Lieber är 47 år gammal och kommer till oss från Boston, Massachusetts, USA där han är tränare för High school varsity laget (åldrarna 16-18) på Cathedral High School.

Brians coaching karriär började efter att ha tillbringat mer än 20 år med arbeten utanför basketen. Då  fattade han beslutet att gå en annan väg och starta en karriär i idrotten han älskar.
Han har också varit coach på ungdomsläger i Italien (NBC Italia) och Montenegro (Montenegro Basketball Camp).

Nu i sommar flyger Brian över till Sverige för att delta som coach på sitt första läger i Sverige och Next Level Camp 2020

Markus Eklund Brkic

Markus Eklund Brkic

Coach

Markus Eklund Brkic , 28 år, har coachat ungdomar i drygt 10 år. Denna säsong är han tränare för F06 i Blackeberg Basket samt assisterande coach på klubbens damlag i Basketettan.

Markus har en bred tränar erfarenhet och har coachat allt ifrån små barn upp till Basketettan på damsidan.
Han har även coachat Region- och Distriktslag i Stockholm.
 

Markus är en positiv och glad person som älskar att coacha ungdomar och se utveckligen hos unga spelare, när det lilla extra klickar till. Han ill ge barnen alla rätta möjligheter så de kan bli sin bästa version av sig själv.

Coach Eklund Brkic deltar som tränare på sitt första Next Level Camp sommaren 2020

Claudio De Feo

Claudio De Feo

Coach

Claudio De Feo, 26 år, är headcoach för Academy Pontevecchio U14 och U16 lag i Perugia, Italien.

Claudio är även handledare för regionens akademi och har varit ungdomstränare i flera andra italienska klubbar som tex Virtus Siena, Forio Basket och Lido di Roma.
Hans fokus ligger på att utveckla ungdomsspelare och jobbar även mycket med individuell träning.

Claudio har också varit en flitig camp coach på stora läger i Italien

Sommaren 2020 gör Coach De Feo sitt första läger i Sverige då han deltar som tränare på Next Level Camp

Katarina Kjällman

Katarina Kjällman

Coach

Katarina ”Katta” Kjällman, 34 år, från Luleå är utbildad Integrationspedagog och har en mångfacetterad basketbakgrund. Katta har tidigare spelat i Basketettan och har coachat ungdomslag i snart 20 år.
Hon är Steg 3 utbildad coach och har många års erfarenhet inom Regionverksamheten.
Förutom uppdragen som coach är hon är även FIBA-licensierad statistikförare och föreningsordförande för Antnäs Villagers i Luleå.

Med ett stort engagemang och ett inkluderande tankesätt vill hon göra spelarna delaktiga och medvetna om sin egen inlärning.
Fundamentala grunder, beslutsfattning och viljan att lära är de moment hon värdesätter högst.

Coach Kjällman gör i sommar sitt första år som tränare på Next Level Camp.

David Nyblom

David Nyblom

Coach

David Nyblom, 56 år, är en amerikansk coach med över 35 års coaching erfarenhet
Han har bl.a. varit huvudtränare under 25 säsonger för Division1 Varsity programmet för killar vid Hope High School i Providence, RI.

David är en USA Basketball Gold Licensed Coach och har varit tränare på flera internationella basket camp som tex. WBSC  i Italien, National Phenom America Camp i San Diego och Horsholm 79ers Professional Basketball Club Camp i Danmark.

David spelade på college för Norwich University och kom med i deras Athletic Hall of Fame.
Nu är han huvudtränaren för Girls ’High School AA Prep-team vid St. Andrew’s School.

Coach Nyblom gör i sommar sitt första år som tränare på Next Level Camp.

Christer Lönnqvist

Christer Lönnqvist

Coach

Christer Lönnqvist, 54 år, har 27 års erfarenhet av tränaruppdrag i olika klubbar, framförallt i KFUM Central men nu verksam i Hammarby Basket som head coach för herrar U19.

Christer, som i vardagsmun kallas för ”Hets” har coachat på alla nivåer, från 5- åriga barn till svenska Basketettan. Som spelare har han även gjort flera juniorlandskamper och spelat för Södertälje i Basketligan. Dessa erfarenheter har han tagit med sig i sin roll som ungdomstränare. Skotteknik och att utveckla spelarnas skottprocent är något Christer brinner extra för.

Christer gör i sommar sitt tredje år som tränare på Next Level Camp.

Eloi Casanovas

Eloi Casanovas

Coach

Eloi Casanovas, 61 år, är en spansk tränare som  varit professionell basket coach sedan 1984.
Nu är han ansvarig för Pierre Oriola Campus i Barcelona samt Technical director för CE Diagonal mar.

Eloi har coachat många olika Katalanska ”landslag” samt varit landslags coach på flera Spanska ungdomslandslag och dessutom under en period varit assisterande coach för Spaniens damlandslag.

Han har tränat flera internationella spanska topp spelare och tillsammans med Ramon Jordana skapade Eloi talangprogrammet för unga basketspelare i Katalonien som används än idag.

I sommar gör Coach Casanovas sitt första Next Level Camp i Stockholm.

Philip Benediktsson

Philip Benediktsson

Coach

Philip Benediktsson, 27 år, har coachat ungdomar i drygt 10 år, jobbat som sportchef i Lidingö Basket samt varit med som coach på region- och distriktslag.
Han har examen i tränarskap från GIH och är steg 3 utbildad coach. Philip utbildar sig nu vidare till fysioterapeut.

”Basket IQ” (kloka beslut), fokus och enorm kämparvilja är något Philip värdesätter högt på basketplanen. Att ge varje spelare rätt verktyg och kunskap att kunna ta kloka beslut är något han bygger sin träningsfilosofi på.

Coach Benediktsson gör i sommar sitt andra Next Level Camp!

Magnus Fogelberg

Magnus Fogelberg

Coach

Magnus Fogelberg, 54 år, mer känd som Zlangen, är Steg 3 utbildad coach med över 40 säsongers erfarenhet som baskettränare.

Zlangen, som tränat allt från 6-åringar till herrar och damer i div 1, har de senaste 10 säsongerna varit aktiv i Djursholm Indians där han är heltidsanställd som ungdomstränare.
Tidigare klubbar är Söderköping, IFK Linköping, KFUM Lidingö, Stockholmspolisen, Skuru Basket och Växjö Queens.

Magnus älskar att jobba med ungdomar (både killar och tjejer) och föredrar träningar framför matcher och han är lika intresserad av individuell utveckling av spelare samt finslipa deras tekniska detaljer.

Detta blir coach Fogelbergs andra Next Level Camp.

Mohamed Madani

Mohamed Madani

Coach

Mohamed Madani, 24 år, är ledare i Hammarby Basket och har bl.a. tidigare coachat klubbens damlag samt F03.
Coach Madani har mao ett brett spektra att utgå ifrån när han tränar ungdomar.
Mohamed som även gjort flera säsonger som spelare i Basketettan är en seriös och engagerad tränare som sprider energi och brinner för sina att hjälpa sina spelare att nå sina drömmar.

Mohamed är även känd för sitt positiva och glada sätt mot alla i sin omgivning och har trotts sin unga ålder hunnit delta på många olika basketläger för olika klubbar. En engagerad coach som alla vill ha på sina läger. En riktig glädje spridare.

Mohamed som var med på starten av Next Level Camp 2018 har varit en av de mest populära coacherna tidigare år.

Hans medverkan 2020 gör att han nu gör sitt tredje NLC.

Stanislav Onuska

Stanislav Onuska

Coach

Stanislav Onuska, 57 år, har jobbat proffesionellt som baskettränare i 26 år. Denna säsong coachar han Slavia Prags damlag i den tjeckiska högsta ligan, Extra Liga.

Förutom att bl.a. har coachat i Eurocup och har dessutom coachat ett flertal Slovakiska och Tjeckiska landslag i ”alla” åldrar för damer.
1999 var han med i coach staben för Tjeckien som kom 5:a i EuroBasket. Till detta har han coachat Syriens herrlandslag.
Han har även blivit vald till Slovakiens bästa ungdomstränare vid ett flertal tillfällen.

Stanislav lägger stor fokus på att spelarna är tekniskt väl förberedda för framtiden och kommande utmaningar. Därför jobbar han särskit hårt med tekniken när han tränar yngre spelare.
Han arbetar också mycket med individuell och lag orienterad motivation samt mental träning. 

Detta blir Coach Onuskas första deltagande på Next Level Camp

Joakim Brunnström

Joakim Brunnström

Coach

Joakim Brunnström, 46 år, med drygt 20 års erfarenhet som basketcoach, tränar denna säsong Södertälje BBKs Flickor födda 2006

Jocke har de senaste 15 åren varit aktiv som coach på tjejsidan i SBBK och då med spelare i bredddverksamhet i årkurs 4 till elit
och Basketettan.
En dedikerad, engagerad och gedigen basketcoach som är gjort 9 år som Regioncoach samt varit med 5 år på olika ungdomslandslag.

Coach Brunnström återvänder till Next Level Camp och gör sitt andra år som coach på NLC under 2020

Christina Batastini

Christina Batastini

Coach

Christina Batastini, 41 år, är huvudinstruktör för Batastini School of Basketball i Providence, Rhode Island, USA.
Hon har i sin aktiva spelar karriär spelat professionellt i Europa samt tränat med Connecticut Sun i WNBA. På college spelade hon för Stanford University som var rankade nr 1 och fick även spela NCAA Final Four.

Christina har en Master utbildning från Harvard University och är en USA Basketball Gold Licensed Coach.
Coach Batastini är nu aktiv som head coach för Girls High School AA Prep-team vid St. Andrew’s School.

Christina som har svenskt påbrå, kommer i sommar åka till Sverige och, för första gången, delta på Next Level Camp

Aitor Paris

Aitor Paris

Coach

Aitor Paris, 24-årig basketbollcoach från Barcelona, Spanien.
Coach Paris har varit baskettränare under 9 säsonger med speciell inriktning på killar och tjejer U12 till U18 Han har dessutom tränat damseniorer.
Utöver sitt engagemang inom basket så jobbar han som idrottslärare på en skola i Barcelona.

Denna säsong är han tränare i Katalanska klubben Ktòlic där han coachar klubbens Damer U18.
Aitor är en engagerad, kunnig och lovande coach som älskar basketboll och har tidigare deltagit som tränare på flera internationella camps.

Aitor deltog på NLC18 & 19 och kommer iom detta nu medverka på sitt tredje Next Level Camp sommaren 2020

Joakim Samuelsson

Joakim Samuelsson

Coach / Lägeransvarig

Joakim ”Jocke” Samuelsson, har över 25 års erfarenhet av att utveckla ungdomsspelare i basket. Han har jobbat som basketprofil tränare på högstadiet i 16 år och med Regionverksamheten i Sverige under 8 år samt varit ungdomslandslags coach.

Han har hjälpt många spelare att nå spel i olika ungdomslandslag och vunnit det mesta som ungdomstränare. Jockes största merit är dock att han är Sveriges första, och hittills enda, tränare som hjälpt tre spelare från Sverige att nå NBA/WNBA. Maciej Lampe, Damir Markota samt Amanda Zahui B har alla tränats regelbundet av Jocke.

Jocke är även grundare och fortfarande projektledare basketturneringen Lampe Challenge som spelas varje år i Maj.
Next Level Camp är hans senaste projekt som 2020 går in på sitt tredje år och är ett icke klubbstyrt basketläger.

 

Fler coacher är kontaktade och kommer presenteras löpande
under vintern så fort alla detaljer är klara. Håll er uppdaterade!

Samarbetspartners