fbpx

Våra Ledord

Utveckling

Vi är inriktade på spelarutveckling
Next Level Camp kommer förbättra dina grundläggande basketfärdigheter, mentala styrkor och atletiska förmågor som kommer att hjälpa dig som basketspelare oavsett vilken coach eller lag du spelar för.

Engagemang

Spelarna är uppmärksamma
Spelarna på Next Level Camp vill lära sig. Man lär sig bäst genom att se, höra och göra.
Våra tränare kommer kräva att spelarna är uppmärksamma och fokuserade. Om spelarna lyssnar och tittar på tränarna kommer de lära sig mer.

Laganda

Bygga karaktärer
Vi vill inte bara lära ut basket, vi vill även att spelarna får med sig byggstenar till sitt liv utanför basketplanen. Vett och etikett, kamratanda och lagspel är viktiga pusselbitar både på och utanför planen. Självförtroende och självkännedom skapar både fina världsmedborgare och duktiga basketspelare.
Repetition
Det bästa sättet att lära sig är att se, höra och göra. För att utveckla en ny färdighet måste du få tusentals repetitioner och utveckla nytt muskelminne.
Aktiva spelare
Vi vill att deltagarna på lägret är aktiva under träningarna. Våra tränare kommer organisera träningarna så att spelarna är i rörelse i så stor utsträckning som möjligt under passen. Vi ogillar att spelare står i kö och väntar på sin tur. Next Level Camps deltagare ska vara upptagna hela tiden.
Ledarskap
Vi vill hjälpa spelarna att bli bättre ledare eller börja bygga sitt ledarskap. Att ha en stabil och bra mental förmåga en viktig del av basketboll som inte bör försummas. Kan vi hitta möjligheter att hjälpa spelarna bygga sin mentalitet och lära dem de mentala aspekterna av spelet har vi lyckats.
Bollen, spelarnas bästa vän
Varje spelare borde ha en boll i händerna under större delen av lägret. Ibland kanske tom 2 st bollar.  I vissa övningar är en boll inte nödvändig (smidighet, rörelse utan boll, fys, försvar mm). Men för att bli en bättre offensiv spelare så är det en fördel om bollen är din vän.
Våra tränare är engagerade
Kvaliteten på läger mäts oftast genom tränarstaben. Bra läger har utbildade och engagerade tränare som jobbar hårt för att spelarna ska utvecklas och förbättras. Next Level Camp är inget undantag och våra tränare, som alla har en gedigen basketbakgrund, kommer göra allt för att spelarna ska känna sig sedda och få med sig verktyg så de kan ta nästa steg i sin basketutveckling.
Ha roligt
Det ska vara roligt att vara på läger, spela basket och umgås med gamla och nya vänner.

Vår historia och vision

Next Level Camp är sprunget ur våra samlande erfarenheter och drivet av att hjälpa unga basketspelare ta nästa steg i sin basketutveckling.
Flera av oss tränare har både organiserat och deltagit på åtskilliga basketläger, i Sverige och internationellt, genom åren.
Nu plockar vi russinen ur kakan och skapar framtidens basketläger.

Vår vision är att bli Sveriges största och bästa utvecklingsläger för basketspelare som lockar spelare och tränare från hela världen.

Våra ledare 2021 (uppdateras snart med 2022)

Christer Stjernborg

Christer Stjernborg

Coach

Christer ”Chricke” Stjernborg, 57 år, coach på Riksbasketgymnasiet i Luleå och utbildad till specialidrottslärare basketboll GIH Sthlm, steg 4 tränare, steg 3 domare och Utbildar utbildare.

Chrickes 43-åriga tränar karriär innehåller bla coachuppdrag som head coach i Svenska Herr- och damligan samt Norska basketligan Herr. Dessutom har han varit coach för Sveriges landslag både Head och assistent coach för alla åldrar från Herr senior till U15 på killsidan.

Han är bra på att skapa miljö för inlärning av spelet och se vad varje individ behöver och jobbar för att spelarna märker att de lär sig och får många ”aha” upplevelser. Christer vill få spelarna att lära sig spelet! Ju mer man kan om något desto roligare blir det. Hans förhoppning är att få ungdomarna att bli ”basket människa” hela livet och på så sätt bidra på något sätt till sporten.

Coach Stjernborg kommer i sommar att medverka på sitt första Next Level Camp

 
 
Marqus Landin

Marqus Landin

Coach

Marqus Landin, 47 år, coachar i AIK Basket där han idag är head coach för framgångsrika Flickor-06.
Som spelare har Marqus gjort två säsonger i Svenska Basketligan och bl.a. varit med om att vinna USM för HU20.

Coach Landin är noga med detaljer tex. fotisättning innan man skjuter, hur man placerar sina fötter och händerna när man spelar  försvar, fotarbete och man använder sina axlar och överkropp vid en riktningsförändring mm
Marqus menar att talang kommer från hårt arbete och bra rutiner och att bra försvar skapar ett bra offense.  
Hans fokus när det gäller att bygga ett lag är att ett lag är starkare än en individ och han älskar om hans lag har fler assists än motståndarna.

Coach Landin kommer i sommar att medverka på sitt andra Next Level Camp

 
 
Dimitris Roumeliotis

Dimitris Roumeliotis

Coach

Dimitris Roumeliotis, 36 år, är en grekisk basketbollcoach som sedan säsongen 20/21 är aktiv i Hammarby Basket

Dimitris är en engagerad tränare med fokus på att lära ut detaljerna i skottet och hur man spelar försvar.
Det viktigast för honom är dock att spelarna är ambitiösa, lyssnar och vill lära sig.

Att se spelare jobba hårt och försöka göra sitt bästa är något som driver honom som ungdomscoach.
Dimitris älskar att jobba med spelare som har stor vilja och som alltid gör sitt bästa för att bli bättre.

Coach Roumeliotis gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Ronnie Berglund

Ronnie Berglund

Coach

Ronnie Berglund, 49 år, med steg 4 tränar utbildning och idag aktiv som coach i Haga Haninge deltar på årets läger

Med över 30 års erfarenhet som baskettränare har Ronnie skaffat sig en bred kompetens då han varit tränare för unga nybörjare samt hela vägen upp till seniorer i Basketettan, både på herr och damsidan. Han har även varit Regioncoach

Ronnie är engagerad, målinriktad och har känsla för detaljer och han tycker att teknik träning, ha fokus på detaljer samt kvalitet i det man gör är viktiga ingredienser som tränare.

Han brinner framförfallt för att utveckla individer, både som spelare men även som personer på och utanför planen.

Coach Berglund gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Zlatan Hadziresic

Zlatan Hadziresic

Coach

Zlatan Hadziresic, 41 år, tränar denna säsong Flickor-05 i Alvik Basket och jobbar på Sveriges största idrottsgymnasium, Celsiusskolan i Uppsala, som specialidrottslärare i basket, ansvarig för NIU-Basket.

Zlatan är Steg 4 utbildad och har varit aktiv som baskettränare i drygt 20 år, på alla nivåer, från ungdomsbasket till senior elit på både dam- och herrsidan. Han brinner för spelarutveckling och att få jobba individuellt med spelare vilket är en av hans många starka sidor.

Att se och bekräfta alla ungdomar är något han tycker är viktigt och alla ska känna sig viktiga i ett lag eller på en träning.

Coach Hadziresic gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Kheris Leedan

Kheris Leedan

Coach

Kheris Leedan, 23 år, är driven tränare i Hammarby Basket som parallellt med sitt coachuppdrag pluggar idrott på Bosön där han efter sommaren kommer välja tränarlinjen eller inriktning till idrottskonsulent.

Kheris eller Chris som han också kallas är noggrann med detaljer inför varje moment samt är duktig att förklara ur olika perspektiv. Han tycker det är viktigt att få spelarna att känna sig sedda och behövda och att det inte är resultatet som räknas utan att det slutmålet som är viktigast.

Chris är basketfostrad i Eskilstuna även om han fått sin ”elitutbildning” på NIU i Norrköping. Det han brinner mest för inom basketen är försvarspelet och kommunikation på planen samt samhörigheten och basketkulturen

Coach Leedan gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Paulius Kamarauskas

Paulius Kamarauskas

Coach

Paulius Kamarauskas är en 33-årig basketboll coach och idrottslärare från Litauen

Paulius är tränare för killar i åldrarna U12 till U16 men är även coach för seniorer på lägre nivå i Litauen. Han tror på att använda positiva exempel i träningen för att motivera spelarna att träna hårt och uppnå sina mål. Paulius har hög energi nivå på träningarna för att få spelarna att ge sitt max och naturligtvis att göra träningarna roliga

Han älskar att se spelarnas ansikten och känslor när de lyckas lära sig nya saker under träning eller match och han känner sig nöjd när spelarna är nöjda.

Paulius är verksam i klubben Švenčionių Perkūnas och har utbildning från bl.a. Lithuanian Sports University

Coach Kamarauskas gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Michell Rocque

Michell Rocque

Coach

Michell Rocque, 35 år, har över 10-års coaching erfarenhet och är nu tränare i Central Basket där han även arbetar heltid som Sportchef

Michell är steg 3 utbildad och har en bred erfarenhet då han coachat hela vägen från Easy Basket till head coach i Basketettan.
Han är bra på att få ihop spelare och få dem att prestera så nära sin fulla potential som möjligt.
Att motivera och skapa en förståelse kring varför spelare tänker och väljer att göra som hen gör, kan hjälpa till att skapa nya vanor och beteenden som utvecklar spelarens förståelse. 

Michell brinner för att se hur spelare utvecklas, när det ”klickar” och spelare själva inser hur bra dem egentligen är och kan prestera och ta nästa steg. 

Coach Rocque gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Jassin Mahdy

Jassin Mahdy

Coach

Jassin Mahdy, 20 år, coachar i Spånga Basket och pluggar ”civilt” till lärare inom matematik och idrott.

Jassin är en ung talangfull coach som 2020 fick pris som Årets ungdomsledare i Stockholm BDF, uttdrag från motivereringen:
”Jassin är en positiv ledare som jobbar hårt för en god sammanhållning i laget han coachar. Han är engagerad, ställer bra och tydligare krav och ser alla i laget. Han sätter fokus på hela människan och inte bara basketspelaren.”

Han älskar att utveckla spelare och fokuserar som coach mycket på att lära ut rätt teknik samt försvar.
Det viktigaste för Jassin är att spelarna ska lära sig att coacha varandra och bli våga vara ledare.

Coach Mahdy gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Patrick Cordner

Patrick Cordner

Coach

Patrick Cordner, är idag coach i Skuru Basket och har varit aktiv som baskettränare i 10 år och då även i Solna Vikings och Uppsala Basket

Patrick, som har en lång bakgrund som Polis och yrkesmilitär, är tydlig, kommunikativ och bra på se individen på träningar.
För honom är det viktigt att vara tydlig och rättvis och som ledare föregå med gott exempel och lägga stor vikt vid uppträdande, skapa gemenskap och bra stämning i laget. 

Han gillar att träna ungdomar mer än att coacha matcher. Att se spelare utvecklas tekniskt, fysiskt och mentalt är det som driver honom och han älskar spelare som verkligen kämpar i försvarsspelet. ”Försvar vinner matcher!”

Coach Cordner gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Mats Olsson

Mats Olsson

Coach

Mats Olsson, 42, år coachar idag pojkar 08/09 samt flickor/pojkar 11 i Antnäs Villagers i Luleå

Mats har en lång spelarkarriär bakom sig och har vunnit 4 st SM Guld med Plannja i Basketligan. Han spelade över 10 år i Ligan där han var en fruktad 3-poängsskytt. Dessutom har han spelat basket på College i 3 år så Mats har stor erfarenhet av basket på toppnivå

Tålamod och glädje är Mats ledord som tränare, det ska vara kul att spela och träna basket.
Gemenskap, laganda och utveckling är andra delar inom coachingen han brinner lite extra för

Coach Olsson gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Anna Kalpakas

Anna Kalpakas

Coach

Anna Kalpakas, 41 år, är Steg 3 utbildad och hennes breda kompetens sträcker sig över 25 år som baskettränare där hon coachat tjejer såväl som killar och nu även är ansvarig för Rull-Junior i AIK Basket.

Anna är en noggrann och pedagogisk tränare med stort tålamod i processen i att lära unga spelare liret i basket. Hon tycker det är viktigt att lära ut detaljer och att få spelarna att förstå ”varför och när” man tar beslut i olika spelmoment.

Hon brinner för att lära ut individuell teknik då hon anser att det är blir svårt att samarbeta med sina lagkamrater om man inte behärskar sin egen teknik.

Coach Kalpakas gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Conny Boström

Conny Boström

Coach

Conny Boström, 24 år, är coach i Hammarby Basket där han även driver klubben som anställd
Som spelare har han spelat elitbasket i Basketettan men sadlade om till coacha ungdomar vilket han nu gjort i flera år.
Han har coachat både killar och tjejer och efter att ha släppt P05 är han i år ansvarig för P08.

Conny är en seriös och vetgirig coach som får sina spelare att känna sig trygga och må bra.
Lugn och metodisk är andra egenskaper som kännetecknar honom och han var mycket uppskattad bland ledare
och spelare under NLC  2020

Coach Boström gör i sommar sitt andra år på NLC.

 
 
Richard Siegel

Richard Siegel

Coach/Fystränare

Richard Siegel, 46 år, har gjort 27:e säsonger som ungdomscoach i basket.
Individuell utveckling har alltid varit i fokus då han coachat spelare från basketskolan upp till äldre tonåren.

Sedan åtta år tillbaka arbetar Richard som personlig tränare på SATS och på Next Level Camp kommer han både verka framförallt som basket tränare men även som fysio.
Både inom hans jobb och hans uppdrag som basketcoach fokuserar han på att utveckla individen.

Richard, som varit mycket uppskattad genom sina unika fysövningar under tidigare läger, gör i sommar sitt fjärde år som tränare på Next Level Camp.

 
 
Mady Mahdy

Mady Mahdy

Coach

Mady Mahdy, 26 år, gör  i år sin andra säsong som head coach i Svenska Damligan för KFUM Uppsala
Coach Mahdy har, förutom att han coachat region-, distriktslag, varit svensk ungdomslandslags coach och är dessutom examinerad Sport Manager.
Det är mao en mycket meriterad coach som återigen signat på för sommarens läger.

Mady brinner för basket och framförallt för individuell utveckling inom alla aspekter av spelet samt utanför planen med personlig utveckling, gemenskap och självförverkligande.
Favoritinriktning i spelet är helt klart försvar och skott.

Coach Mahdy, som deltagit på många internationella läger gör i sommar sitt tredje år som tränare på Next Level Camp.

 
 
Jan Johansson

Jan Johansson

Coach

Jan Johansson, 52 år, har coachat både ungdom- och seniorbasket i decennier.
Han har varit aktiv som coach i Herrligan, Damligan och på flera olika ungdomslandslag.
Framförallt är det basketspelare i Luleå som fått hans uppmärksamhet då han bl.a. coachat killar och tjejer i RIG Luleå, Luleå Steelers samt Sunderby SK. Han besitter mao en stor kompetens med ett brett spektra.

Janne kommer bidra med stort basket kunnande dessutom sprider han energi och positivism runt om sig och han har alltid något intressant att förmedla.

Coach Johansson gör i sommar sitt andra år som tränare på Next Level Camp.

 
 
Francesca Landin

Francesca Landin

Coach

Francesca Landin, 40 år, är coach för AIK Basket Flickor-06.
Francesca, som även lystrar till namnet Franca, har spelarbakgrund i Järfälla Basket där hon bl.a. spelade i Basketettan.
Hon har tränat och coachat flera ungdomslag och gör nu sin 14:e säsong som coach. Det är viktigt för henne att alla spelare i en grupp ska känna sig trygga och sedda.

Franca brinner för att coacha individen till att bli stark, trygg och initiativtagande både på och utanför planen och dessutom är hon positiv och en riktig glädjespridare men med en italienskas temperament.
Francesca tror på att: – varje spelare har sin skotteknik, och den måste finslipas individuellt – talang kommer ifrån hårt arbete och rätt inställning – bra försvar ger bra anfall – tillsammans är starkare – ”laget före jaget” – en assist är viktigare en vem som gör poäng.

Coach Landin kommer i sommar att medverka på sitt tredje Next Level Camp

 
 
Tobias Andersson

Tobias Andersson

Coach

Tobias Andersson, 28 år, har varit baskettränare i 10 år och är verksam i Södertälje BBK där han denna säsong är ansvarig för Pojkar 05. Civilt jobbar han som lärare på en grundskola i Järna.

Tobbe, som är steg 3 utbildad, har varit med på flera framgångsrika tjejlag i SBBK samt som Regiontränare i 5 år.
Tobias älskar att lära ut spelet utan boll men även att få spelarna att känna förtroende och att utveckla tekniken i högt tempo. Hans brinnande intresse för basket och uppdraget som tränare för unga spelare är något som genomsyrar hans personlighet.
Det bästa Tobbe vet är att se spelare, som tror att något är svårt eller omöjlig, lyckas.

Coach Andersson var med på första upplagan av Next Level Camp och var även en del av 2019-års läger. Efter 1 års paus gör han nu en efterlängtad comeback.

 
 
Cosmin Blagoi

Cosmin Blagoi

Coach

Cosmin Blagoi, 36 år, är en professionell baskettränare från Rumänien. Förra säsongen var han head coach i Tyskland för Regensburg Basket i Bayernliga Herren Mitte men är denna säsong pga pandemin tillbaka i Rumänien.

Han har i 3 år varit ungdomslandslags coach för Rumäniens HU15 och HU16 och hans styrka som tränare är hans noggrannhet för detaljer samt att han är bra på att pusha spelare på träning och match så att de kan uppnå sin fulla potential, eller som han själv utrycker det ”High level practices”.

Cosmin har studerat vid Professional Coaching Institution, specialiserat på basketcoaching i Bukarest, Rumänien och innehar A-licens för att kunna coacha på högsta seniornivå i Rumänien dessutom har han FIBA-tränarlicens

Coach Blagoi kommer i sommar göra sitt första år som coach på Next Level Camp och iom det besöka Sverige för första gången i sitt liv.

 
 
Benjamin Howard

Benjamin Howard

Coach

Benjamin Howard, 24 år, är inne på sitt 8:e år som baskettränare. Denna säsong är han headcoach för Norrköping Dolphins P08 samt assisterande tränare för Dolphins Basketettan lag på herrsidan.
Benji har även coachat klubbens HU19 samt varit DLT och Regioncoach under 3 år.

Hans starka sidor är hans passion och glöd att utveckla spelare. Tydlighet och engagemang är ytterligare några av hans viktiga egenskaper och han är noga med att ge alla möjlighet att utvecklas efter egen förmåga.

Förutom alla timmar i baskethallen jobbar han som pedagog på en gymnasieskola i Norrköping.

Coach Howard gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 
 
Christer Lönnqvist

Christer Lönnqvist

Coach

Christer Lönnqvist, 55 år, har 28-års erfarenhet av tränaruppdrag i olika klubbar, framförallt i KFUM Central men är nu verksam i Hammarby Basket som head coach för herrar U19 samt assisterande coach för Hammarbys herrlag i Basketettan.

Christer, som i vardagsmun kallas för ”Hets” har coachat på alla nivåer, från 5- åriga barn till svenska Basketettan. Som spelare har han även gjort flera juniorlandskamper och spelat för Södertälje i Basketligan. Dessa erfarenheter har han tagit med sig i sin roll som ungdomstränare. Skotteknik och att utveckla spelarnas skottprocent är något Christer brinner extra för. 

Coach Lönnqvist, som var med från starten 2018, har varit mycket uppskattad bland spelarna på NLC´s läger. Hans härliga sätt smittar av sig och han är bra på att ge postiv feedback och stärka spelarnas självförtroende. 

Christer gör i sommar sitt fjärde år som tränare på Next Level Camp.

Markus Eklund Brkic

Markus Eklund Brkic

Coach

Markus Eklund Brkic, 29 år, har coachat ungdomar i drygt 10 år. Denna säsong är han head coach för AIK Baskets damlag i Basketettan Norra.

Markus har en bred tränarerfarenhet och har coachat allt ifrån små barn upp till Basketettan på damsidan.
Han har även coachat Region- och Distriktslag i Stockholm.

Markus är en positiv och glad person som älskar att coacha ungdomar och se utveckligen hos unga spelare, när det lilla extra klickar till. Han vill ge spelarna alla rätta möjligheter så de kan bli sin bästa version av sig själv.

Coach Eklund Brkic deltar som tränare på sitt andra Next Level Camp sommaren 2021

Robin Wegebo

Robin Wegebo

Coach

Robin Wegebo, 30 år, coachar denna säsong i Hammarby Basket och ansvarar bl.a för klubbens extraträningar för spelare med extra motivation och ambition deltar.

Robin. som varit ungdomstränare för både tjej- och killag i drygt 10 år, är en skicklig basket instruktör med bred kompetens. Civilt jobbar han som elevassistent på en skola. Dessutom har han varit coach i Regionverksamheten i tre år och även hunnit med en säsong som tränare för Hammarby Baskets herrlag. 

Coach Wegebo brinner för den individuella utvecklingen av unga basketspelare och föredrar träning framför match.

Kommande sommar blir coach Wegebos tredje Next Level Camp.

Roland Busk

Roland Busk

Coach

Roland Busk, 57 år, är en av Sveriges mest erfarna baskettränare med 43 säsonger, i rad!!!, som coach varav de 27 senaste med olika tjejlag. Efter flertalet säsonger i SBBK är han denna säsong coach på tjejsidan i Eskilstuna Basket

Rolle, som är steg 4 utbildad, brinner främst för spelar utveckling på tjejsidan och har förutom meriter med bl.a. flertalet SM-finaler på ungdomssidan även erfarenhet som Regioncoach, Ungdomslandslagscoach samt headcoach i Damligan.

Rolle älskar träna spelare som visar att de vill lära sig och alltid gör sitt bästa och han är verkligen en coach som ser människan bakom spelaren. Ytterligare en av hans styrkor är att han trots sin långa och gedigna erfarenhet alltid vill utvecklas som tränare och har en ödmjuk och inspirerande tränar stil.

Coach Busk kommer sommaren 2021 delta på sitt första Next Level Camp 

Peter Hodkin

Peter Hodkin

Coach

Peter Hodkin, 59 år, är en av Sverige främsta tränare på Easy Basket nivå, eller som man skämtsam kan beskriva honom, ”En galen skotte uppvuxen i Manchester och som fick sin coach utbildning i Italien men sedan drygt 10 år lever i Stockholm”

Peter, som bla varit tränare i Huddinge Basket, coachar denna säsong killar och tjejer födda 11 till 15 i olika grupper i Hammarby Basket och har även varit utbildare åt Svenska Basketbollförbundet när de sjösatte projektet med Playball.
Han är fantastisk på att fånga barnen och ge dem allsidig träning och är en tränare man sällan glömmer.

Peter kommer ansvara för EB-Daglägret båda veckorna i sommar.

Detta blir Coach Hodkins tredje Next Level Camp.

Eloi Casanovas

Eloi Casanovas

Coach

Eloi Casanovas, 62 år, är en spansk tränare som varit professionell basket coach sedan 1984.
Nu är han ansvarig för Pierre Oriola Campus i Barcelona samt Technical director för CE Diagonal mar.

Eloi har coachat många olika katalanska ”landslag” samt varit landslags coach på flera Spanska ungdomslandslag och dessutom under en period varit assisterande coach för Spaniens damlandslag.

Han har tränat flera internationella spanska topp spelare och tillsammans med Ramon Jordana skapade Eloi talangprogrammet för unga basketspelare i Katalonien som används än idag.

Coach Casanovas kommer 2021 medverka på sitt första Next Level Camp i Stockholm.

Smith Adams

Smith Adams

Coach

Smith Adams, 43 år, är en amerikansk coach med 12 års tränarerfarenhet.
Denna säsong är han headcoach för Hammarby Baskets HU17 och HU16. Smith har coachat i Skuru Basket där han bl.a. tränade klubbens dam- och herrlag samt vann RM med klubbens HU16

Innan han blev baskettränare spelade han på The Maryland Nighthawks of the ABA i USA. Basketen tog honom sedan vidare till Frankrike, Irland och Storbritannien.

Smith brinner för att hjälpa unga spelare ta nästa steg i sin basketkarriär. En del i den processen är personligt mentorskap som gör att ungdomar känner att de får råd och stöttning i att hantera de utmaningar som man ställs inför, både på träning och match men även utanför basketplanen.

Coach Adams gör i sommar sitt andra år som tränare på Next Level Camp.

Erik Ugarte

Erik Ugarte

Coach

Erik Ugarte, 24 år, har varit basketcoach i 9 år och har mest kunskap inom individuell spelarutveckling med fokus på rörlighet och fotarbete. Dessutom har även varit verksam som fystränare.

Erik är aktiv inom KFUM Central Basket som head coach för HU19 men han har också varit coach i Regionverksamheten, Distriktslag samt på basketläger i USA, San Antonio Spurs Camp och The Basketball Embassys The Assembly. Dessutom ansvarar han för Korpens basketverksamhet i Stockholm. Eriks driv och engagemang på basketträningen har en positiv inverkan på spelarna han tränar.

Coach Ugarte var med på bägge lägerveckorna i somras och kommer nu göra sitt andra Next Level Camp år.

Aitor Paris

Aitor Paris

Coach

Aitor Paris, 25-årig basketbollcoach från Barcelona, Spanien.
Coach Paris har varit baskettränare under 9 säsonger med speciell inriktning på killar och tjejer U12 till U18. Han har dessutom tränat damseniorer. I Barcelona är han tränare i den katalanska klubben Ktòlic.
Utöver sitt engagemang inom basket så jobbar han som idrottslärare på en skola i Barcelona.

Aitor är en engagerad, kunnig och duktig coach som älskar basketboll och har tidigare deltagit som tränare på flera internationella camps. Han driver även sitt eget basketläger, Ballers United Academy, på ön Menorca. Se mer på Facebook: @ballersunitedacademy 

Aitor, som var med på starten av NLC, älskar Sverige och Next Level Camp och har deltagit på NLC17 & 18 & 19 och kommer nu medverka på sitt fjärde Next Level Camp.

Mikael Nordqvist

Mikael Nordqvist

Coach

Mikael ”Knubbe” Nordqvist, 42 år, har varit aktiv som baskettränare i 27 säsonger varav de 15 senaste i IK Eos. Denna säsong är han coach mentor samt ansvarig NIU-Instruktör på Polhemsskolan i Lund.

Knubbe är steg 4 utbildad och coachade förra säsongen IK Eos damlag i Svenska Basketligan. Han har dessutom varit region- och ungdomslandslagscoach under flera år.

Knubbes signum är att han alltid bryr sig om alla individer han tränar och många av spelarna fortsätter vara aktiva under lång tid inom basketen. Han brinner för spelar- utveckling och att se spelare våga göra nya saker på match.

På träning fokuserar han gärna på få saker men med stor variation. ”Less is more”.

2021 gör Coach Nordqvist sitt första Next Level Camp

Mohamed Madani

Mohamed Madani

Coach

Mohamed Madani, 24 år, är ledare i Hammarby Basket och har bl.a. coachat klubbens damlag, F03 och P09.
Coach Madani har mao ett brett spektra att utgå ifrån när han tränar ungdomar.
Mohamed som även gjort flera säsonger som spelare i Basketettan (denna säsong i Huddinges herrlag) är en seriös och engagerad tränare som sprider energi och brinner för sina att hjälpa sina spelare att nå sina drömmar.

Mo är även känd för sitt positiva och glada sätt mot alla i sin omgivning och har trotts sin ålder hunnit delta på många olika basketläger för olika klubbar i Sverige och Spanien. En engagerad coach som alla vill ha på sina läger. En riktig glädjespridare.

Coach Madani, som var med sedan starten av Next Level Camp 2018, har varit en av de mest populära coacherna på våra läger och gör nu sitt fjärde år på NLC

Katarina Kjällman

Katarina Kjällman

Coach

Katarina ”Katta” Kjällman, 35 år, från Luleå är utbildad Integrationspedagog och har en mångfacetterad basketbakgrund. Katta har tidigare spelat i Basketettan och har coachat ungdomslag i ca 20 år.
Hon är Steg 3 utbildad coach och har många års erfarenhet inom Regionverksamheten.
Förutom uppdragen som coach är hon är även FIBA-licensierad statistikförare och pådrivande i Antnäs Villagers i Luleå.

Med ett stort engagemang och ett inkluderande tankesätt vill hon göra spelarna delaktiga och medvetna om sin egen inlärning.
Fundamentala grunder, beslutsfattning och viljan att lära är de moment hon värdesätter högst.

Coach Kjällman gör i sommar sitt andra år som tränare på Next Level Camp.

Magnus Fogelberg

Magnus Fogelberg

Coach

Magnus Fogelberg, 55 år, mer känd som Zlangen, är Steg 3 utbildad coach med över 40 säsongers erfarenhet som baskettränare.

Zlangen, som tränat allt från 6-åringar till herrar och damer i div 1, har de senaste 11 säsongerna varit aktiv i Djursholm Indians där han är heltidsanställd som ungdomstränare.
Tidigare klubbar är Söderköping, IFK Linköping, KFUM Lidingö, Stockholmspolisen, Skuru Basket och Växjö Queens.

Magnus älskar att jobba med ungdomar, både killar och tjejer, och föredrar träningar framför matcher och han är lika intresserad av individuell utveckling av spelare samt finslipa deras tekniska detaljer.

Detta blir Coach Fogelbergs tredje Next Level Camp.

Joakim Brunnström

Joakim Brunnström

Coach

Joakim Brunnström, 47 år, med närmare 25 års erfarenhet som basketcoach, verkar denna år som coach mentor.

Jocke har de senaste 15 åren varit aktiv som coach på tjejsidan i Södertälje BBK allstarverksamhet och då med spelare i bredddverksamhet i årkurs 4 till elit och Basketettan.
En dedikerad, engagerad och gedigen basketcoach som är gjort 9 år som Regioncoach samt varit med 5 år på olika ungdomslandslag.

Coach Brunnström, som deltog på bägge veckorna 2020, återvänder till Next Level Camp och gör sitt tredje år som coach på NLC under 2021

Joakim Samuelsson

Joakim Samuelsson

Coach / Lägeransvarig

Joakim ”Jocke” Samuelsson, har över 25 års erfarenhet av att utveckla ungdomsspelare i basket. Han har jobbat som basketprofil tränare på högstadiet i 17 år och med Regionverksamheten i Sverige under 8 år samt varit ungdomslandslags coach i 3 år.

Han har hjälpt många spelare att nå spel i olika ungdomslandslag och vunnit det mesta som ungdomstränare. Jockes största merit är dock att han är Sveriges första, och hittills enda, tränare som hjälpt tre spelare från Sverige att nå NBA/WNBA. Maciej Lampe, Damir Markota samt Amanda Zahui B har alla tränats regelbundet av Jocke.

Jocke är även grundare och fortfarande projektledare basketturneringen Lampe Challenge som spelas varje år i Maj.
Next Level Camp är hans senaste projekt som 2021 går in på sitt fjärde år som ett icke klubbstyrt basketläger.

 

Fler coacher är kontaktade och kommer presenteras löpande under vintern så fort alla detaljer är klara.
Håll er uppdaterade!

Samarbetspartners