fbpx

Våra Ledord

Utveckling

Vi är inriktade på spelarutveckling
Next Level Camp kommer förbättra dina grundläggande basketfärdigheter, mentala styrkor och atletiska förmågor som kommer att hjälpa dig som basketspelare oavsett vilken coach eller lag du spelar för.

Engagemang

Spelarna är uppmärksamma
Spelarna på Next Level Camp vill lära sig. Man lär sig bäst genom att se, höra och göra.
Våra tränare kommer kräva att spelarna är uppmärksamma och fokuserade. Om spelarna lyssnar och tittar på tränarna kommer de lära sig mer.

Laganda

Bygga karaktärer
Vi vill inte bara lära ut basket, vi vill även att spelarna får med sig byggstenar till sitt liv utanför basketplanen. Vett och etikett, kamratanda och lagspel är viktiga pusselbitar både på och utanför planen. Självförtroende och självkännedom skapar både fina världsmedborgare och duktiga basketspelare.
Repetition
Det bästa sättet att lära sig är att se, höra och göra. För att utveckla en ny färdighet måste du få tusentals repetitioner och utveckla nytt muskelminne.
Aktiva spelare
Vi vill att deltagarna på lägret är aktiva under träningarna. Våra tränare kommer organisera träningarna så att spelarna är i rörelse i så stor utsträckning som möjligt under passen. Vi ogillar att spelare står i kö och väntar på sin tur. Next Level Camps deltagare ska vara upptagna hela tiden.
Ledarskap
Vi vill hjälpa spelarna att bli bättre ledare eller börja bygga sitt ledarskap. Att ha en stabil och bra mental förmåga en viktig del av basketboll som inte bör försummas. Kan vi hitta möjligheter att hjälpa spelarna bygga sin mentalitet och lära dem de mentala aspekterna av spelet har vi lyckats.
Bollen, spelarnas bästa vän
Varje spelare borde ha en boll i händerna under större delen av lägret. Ibland kanske tom 2 st bollar.  I vissa övningar är en boll inte nödvändig (smidighet, rörelse utan boll, fys, försvar mm). Men för att bli en bättre offensiv spelare så är det en fördel om bollen är din vän.
Våra tränare är engagerade
Kvaliteten på läger mäts oftast genom tränarstaben. Bra läger har utbildade och engagerade tränare som jobbar hårt för att spelarna ska utvecklas och förbättras. Next Level Camp är inget undantag och våra tränare, som alla har en gedigen basketbakgrund, kommer göra allt för att spelarna ska känna sig sedda och få med sig verktyg så de kan ta nästa steg i sin basketutveckling.
Ha roligt
Det ska vara roligt att vara på läger, spela basket och umgås med gamla och nya vänner.

Vår historia och vision

Next Level Camp är sprunget ur våra samlande erfarenheter och drivet av att hjälpa unga basketspelare ta nästa steg i sin basketutveckling.
Flera av oss tränare har både organiserat och deltagit på åtskilliga basketläger, i Sverige och internationellt, genom åren.
Nu plockar vi russinen ur kakan och skapar framtidens basketläger.

Vår vision är att bli Sveriges största och bästa utvecklingsläger för basketspelare som lockar spelare och tränare från hela världen.

Våra ledare 2023

Frédéric Raffray

Frédéric Raffray

Coach

Frédéric Raffray, 41 år, är en fransk baskettränare med över 20 års coaching erfarenhet.

Fred älskar basket och att besöka nya länder och nu har turen kommit till Sverige. Tidigare har han coachat i bl.a. Spanien, Belgien, Malta, Marocco, Burkina Faso mfl.

Han jobbar för att spelarna han coachar ska jobba hårt men att det samtidigt är roligt
Fred är noga med detaljer och pushar på spelarna för att de ska kunna nå sin maximala kapacitet.

Coach Raffray gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 

Dan Tharp

Dan Tharp

Coach

Dan Tharp, 33 år, head coach på Minnesota West Community College, USA, har coachat collegebasket i närmare 15 år där han två gånger deltagit som coach i NCAA Division I National Tournament. 1 NAIA conference championship samt 1 NJCAA conference championship.

Dan är en engagerad och noggrann coach som fokuserar på att lära ut grunderna innan man kan bygga på med mer avancerade basket färdigheter. Han styrka är bl.a. att anpassa sig och sin träning till olika situationer och åldersgrupper och han är alltid öppen för att lära sig nya saker inom basketen som han sen kan lära ut till sina spelare.

I sommar deltar Coach Tharp på sitt första Next Level Camp.

 

Joshua Mäkelä

Joshua Mäkelä

Coach

Joshua Mäkelä, 33 år, är barn- och ungdomstränare sedan flera år. I år tränar han Pojkar 2012 i Bajen.

Joshua är en engagerad coach som ser till spelarnas bästa samtidigt som han vill utvecklas själv som tränare.
Hans driv gör honom till en fantastisk tränare där han skapar miljöer där alla känner sig välkomna och sedda.
Joshua är noga med att vara en uppdaterad tränare i nuet samtidigt som han ser till att utveckla spelarna på rätt sätt för framtiden.

Joshua kommer ansvara EB-Dagläger vecka 2 i sommar.

Detta blir Coach Mäkeläs andra Next Level Camp.

 

Peter Hodkin

Peter Hodkin

Coach

Peter Hodkin, 61 år, är en av Sverige främsta tränare på Easy Basket nivå, eller som man skämtsam kan beskriva honom, ”En galen skotte uppvuxen i Manchester och som fick sin coach utbildning i Italien men sedan 15 år lever i Stockholm”

Peter, som bla varit tränare i Huddinge Basket, coachar denna säsong killar och tjejer födda 12 till 18 i olika grupper i Hammarby Basket och har även varit utbildare åt Svenska Basketbollförbundet när de sjösatte projektet med Playball.
Han är fantastisk på att fånga barnen och ge dem allsidig träning och är en tränare man sällan glömmer.

Peter kommer ansvara EB-Dagläger vecka 1 i sommar.

Detta blir Coach Hodkins femte Next Level Camp.

 

Julian Zizak

Julian Zizak

Coach

Julia Zizak, 26 år, har varit ungdomstränare sedan 2016 och coachar denna säsong F09 i Blackeberg samtidigt som han läserl idrottskonsulent programmet på Bosön

Julian är en positiv och
strukturerad tränare som vill att alla ska ha kul på planen, det är viktigt för honom att spelarna inte bara utvecklas som spelare men även som människor bakom på planen.
 

Han brinner för att nöta teknik och tycker att det är viktigt att spelarna klarar av att göra det det grundläggande innan man bygger vidare. Vidare vill han hjälpa spelarna att förstå och själva kunna läsa av spelet. 

Coach Zizak deltar för första gången på Next Level Camp.

 

Robin Wegebo

Robin Wegebo

Coach

Robin Wegebo, 32 år, har denna säsong pausat som tränare men coachade Pojkar-07 förra säsongen och kommer from höst vara tränare för ett tjejlag

Robin har varit ungdomstränare för både tjej- och killag i närmare 15 år och har en bred kompetens. Civilt jobbar han som elev assistent på en skola. Dessutom har han varit coach i Regionverksamheten i tre år och även hunnit med en säsong som tränare för Hammarby Baskets herrlag.

Coach Wegebo brinner för den individuella utvecklingen av unga basketspelare och föredrar träning framför match.

Kommande sommar blir coach Wegebos tredje Next Level Camp.

 

Clifton Ellis

Clifton Ellis

Coach

Clifton Ellis, 46 år, kommer till oss från Texas, USA där han är tränare på Temple College

Clif har coachat fyra lag till Texas High School Final Four och har blivit utsedd till San Antonio Express News Coach of the Year två gånger. 2016 fick Coach Ellis utmärkelsen National Federation of State High School Associations Coach of the Year för delstaten Texas. Han är även FIBA-certifierad tränare och tränade Nordmakedonien landslag i U-18 EM 2016.

Clif tycker det är viktigt att tidigt identifiera vad en spelares styrkor är och hjälpa dem att spela efter dessa styrkor och fokuserar mycket på att lära ut fotarbete, spacing och passningspel.

Detta blir Coach Ellis andra Next Level Camp.

 

Victoria Moberg

Victoria Moberg

Coach

Victoria Moberg, 19 år, är en ung, lovande coach som gör sin andra säsong som tränare för F09 i Borås Basket

Victorias styrkor som tränare är hennes tålamod och att hon alltid finns där för sina spelare och hjälpa dem utvecklas oavsett vilken nivå spelarna är på. Coach Moberg är även väldigt positivt och jobbar mycket med att hålla en god stämning både på och utanför planen. Hon vill ha en miljö där alla mår bra, känner sig sedda och tycker det är kul att vara en del av ett lag.

Victoria brinner mest för att utveckla individer för att få dem nå sin fulla potential och att ge dem så bra förutsättningar för sig själva som möjligt. Hon vill att de spelare hon coachar ska bli så bra människor som de kan bli, både på och utanför planen.

Coach Moberg gör i sommar sitt tredje år som coach på Next Level Camp

 

Johan Lind

Johan Lind

Coach

Johan Lind, 49 år, är en av Sveriges mest meriterade baskettränare som coachat allt från Easy Basket till herrlandslaget för herrar.
Idag coachar han bla. Norrköpings Dolphins utvecklingslag för damer i Basketettan samt pojkar födda 2009

Johan, som är steg 4 ubildad, älskar basket och varit tränare i flera olika klubbar under de dryga 30 år han verkat som basketcoach.
Han är erkänt duktig på att indentifiera och utveckla baskettalanger. Johan brinner för ungdomars utveckling och är bra på att våga ställa krav samtidigt som han visar hur mycket han bryr sig.

Detta blir Coach Linds första Next Level Camp.

 

Chris Dial

Chris Dial

Coach

Chris Dial, 44 år, flyger över från San Antonio, Texas, USA där han är head coach för Our Lady Of The Lake University

Chris är FIBA-licensierad tränare, medlem i San Antonio Area Association of Basketball Coaches och Texas Association of Basketball Coaches. Han har varit gästföreläsare i FIBA Europe’s Youth Gathering (Sofia, Bulgarien) samt deltagit i Global Austins Sports Diplomacy Panel (Austin, TX). Chris driver även, The Basketball Embassy, läs mer här: www.thebasketballembassy.org

Coach Dial, som förmodligen, älskar basket mer än de flesta han coachar, brinner för basket och hur man kan hjälpa andra genom sporten. Att träna hårt men samtidigt ha roligt är hans ledstjärnor.

Detta blir Coach Dials andra Next Level Camp.

 

Josef Abu Eid Tjulin

Josef Abu Eid Tjulin

Coach

Josef Abu Eid Tjulin, 20 år, är en ung framtidscoach som kommer vara med på lägrets yngre spelare

Josefs största erfarenhet inom basket är att jobba med yngre barn så han försöker alltid ha en lätt och rolig stämning under sina träningar. Han tror att nöjda och glada basketspelare blir bättre basketspelare och detta uppnås lättast genom en bra stämning.

För Josef är det viktigaste att vara tålmodig och förstå att saker tar tid. Det behöver inte nödvändigtvis vara en specifik övning, utan mer en inlärd förmåga eller spelintelligens. Han tycker det är viktigt att komma på kreativa sätt att komma till målet och att kunna anpassa sig och sina övningar för att ta sig framåt.

Coach Abu Eid Tjulin gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 

Mike Awet

Mike Awet

Coach

Mike Awet, 32 år, är denna säsong tränare för Hammarby Baskets HU19

Mike är framförallt basketfostrad i Columbus, Ohio, där han bl.a spelade på High School
och ett år på College innan han kom hem till Sverige igen
Han brinner för att hjälpa sina spelare att bli bättre och ställer alltid upp när han kan.
Mike, som har ett stort hjärta och ett engagemange som det går att ”ta på”, är en perfekt läger coach.

Coach Awet gör i sommar sitt tredje år som coach på Next Level Camp

 

Daniel Svärd

Daniel Svärd

Coach

Daniel Svärd, 46 år, har varit tränare i 6 år i Hammarby Basket där han denna säsong tränar ett av klubbens P07 lag.
I år gjorde han klart Fortsättningskurs för utvecklingstränare (motsvarar tidigare steg 2)

Daniel, med livslång basketpassion som spelare, fan och tränare, applicerar i coachande erfarenheter från livet som trebarnsfar och idrottare och tar även med sig värdefulla erfarenheter från arbetslivet som ledare, chef och mentor.

Han är empatisk, inkluderande och krävande och brinner för laganda och utveckling.
Att se alla, ha en god miljö, få alla att ha spela en meningsfull roll, samtidigt som man får in så mycket utveckling av genuin kompetens som möjligt är viktiga komponenter för Daniel

Coach Svärd gör i sommar sitt första år som coach på Next Level Camp

 

Patrick Cordner

Patrick Cordner

Coach

Patrick Cordner, coach och ordförande i Skuru Basket, har varit aktiv som baskettränare i drygt 10 år i Skuru, Solna Vikings och Uppsala Basket

Patrick, som har en lång bakgrund som Polis och yrkesmilitär, är tydlig, kommunikativ och bra på se individen på träningar.
För honom är det viktigt att vara tydlig och rättvis och som ledare föregå med gott exempel och lägga stor vikt vid uppträdande, skapa gemenskap och bra stämning i laget.

Han gillar att träna ungdomar mer än att coacha matcher. Att se spelare utvecklas tekniskt, fysiskt och mentalt är det som driver honom och han älskar spelare som verkligen kämpar i försvarsspelet. ”Försvar vinner matcher!”

Coach Cordner gör i sommar sitt tredje år som coach på Next Level Camp

 

Gjörgen Oskarsson

Gjörgen Oskarsson

Coach

Gjörgen Oskarsson, 49 år, steg 3 tränare verksam i Södertälje BBK med 24 års coaching erfarenhet.

Gjörgen har framförallt coachat på tjejsidan i SBBK där han denna säsong är med på klubbens F08 samt även head coach för Specialbasket laget i Södertälje. Ett lag med spridda åldrar för både killar och tjejer med funktionsvariationer.

Hans styrkor är att han ”ser” sina spelare och är bra att få ihop grupper så att spelarna känner att det är lustfyllt och roligt att spela basket. Gjörgen brinner för att lära ut försvar och vet att man måste ha tålamod och se långsiktigt när man coachar ungdomar.

Coach Oskarsson gör sitt första år som tränare på Next Level Camp.

 

Richard Siegel

Richard Siegel

Coach

Richard Siegel, 48 år, har gjort 27:e säsonger som ungdomscoach i basket.
Individuell utveckling har alltid varit i fokus då han coachat spelare från basketskolan upp till äldre tonåren.

Sedan 10 år tillbaka arbetar Richard som personlig tränare på SATS och på Next Level Camp kommer han både verka framförallt som basket tränare men även som fysio.
Både inom hans jobb och hans uppdrag som basketcoach fokuserar han på att utveckla individen.

Coach Siegel, som var med på starten av NLC har varit mycket uppskattad genom sina unika fysövningar, gör i sommar sitt sjätte raka år som tränare på Next Level Camp.

 

Markus Eklund Brkic

Markus Eklund Brkic

Coach

Markus Eklund Brkic, 31 år, har varit basketcoach i närmare 15 år. Denna säsong är han tränare för AIK F07 samt med som hjälptränare på klubbens F11

Markus har en bred tränarerfarenhet och har coachat allt ifrån små barn upp till Basketettan Dam och Superettan Herr.
Han har även coachat Region- och Distriktslag i Stockholm.

Markus är en positiv och glad person som älskar att coacha ungdomar och se utveckligen hos unga spelare, när det lilla extra klickar till. Han vill ge spelarna alla rätta möjligheter så de kan bli sin bästa version av sig själv.

Coach Eklund Brkic deltar i sommar som tränare på sitt fjärde Next Level Camp

 

Ronnie Berglund

Ronnie Berglund

Coach

Ronnie Berglund, 50 år, har steg 4 tränarutbildning och har de senaste åren coachat i Haga Haninge

Med över 30 års erfarenhet som baskettränare har Ronnie skaffat sig en bred kompetens då han varit tränare för unga nybörjare samt hela vägen upp till seniorer i Basketettan, både på herr och damsidan. Han har även varit Regioncoach

Ronnie är engagerad, målinriktad och har känsla för detaljer och han tycker att teknik träning, ha fokus på detaljer samt kvalitet i det man gör är viktiga ingredienser som tränare.

Han brinner framförfallt för att utveckla individer, både som spelare men även som personer på och utanför planen.

Coach Berglund gör i sommar sitt tredje år som coach på Next Level Camp

 

Jonny Abboud

Jonny Abboud

Coach

Jonny Abboud, 43 år, har coachat ungdomar i 15 år och är nu coach i AIK Basket

Som tränare lägger Jonny mycket fokus på det fundamentala in basket och på försvarsspelet. 
Men framförallt brinner han för att se när ungdomarnas hårda arbete lönar sig och att det ska vara roligt och utmanande att spela basket

Jonny, med rötterna i Akropol BBK, har spelat basket sedan han var 9 år och var framgångsrik som ungdomsspelare. Efter att han slutat spela har ledarskapet tagit över och vikten av att hjälpa ungdomar, både på och utanför planen, då basketen bidrar till en bra miljö med stor gemenskap som håller ungdomarna borta från gatorna. 

Detta blir Coach Abbouds första Next Level Basketball Camp.

 

Jim Enbom

Jim Enbom

Coach

Jim Enbom, 46 år, är tränare i Luleå för Höken Basket

Jim, som är steg 4 utbildad, har efter sin karriär som elitspelare i Plannja bl.a tränat LF Future och Luleå Steelers i både Basketettan och Superettan. Han vet vad som krävs för att spela på hög nivå och att det tar tid att bli bra. Teknikträning är tex ett måste och man bör vara driven nog för att lägga timmarna som krävs.

Jim försöker alltid motivera sina spelare att nå sina mål samt att skapa vinnare genom att tävla och försöka
vinna mot andra.

Detta blir Coach Enboms andra Next Level Basketball Camp.

 

Johanna Ceder Brolin

Johanna Ceder Brolin

Coach

Johanna Ceder Brolin, 35 år, coachar ungdomar i AIK Basket och är utbildad förskollärare

Johannna är pedagogisk och är bra på att se var det behövs förbättringar och förändringar. Hon ser individen och tycker det är viktigt att lära ut och nöta teknik. Hon brinner för att sprid basketglädje och att få spelarna att förstå att basket är en lagsport där alla bidrar till lagets bästa.

Johanna är en glad och positiv person som vill att barn och ungdomar ska älska basket lika mycket som hon själv gör och hon vill förmedla vikten av glädje samt ge verktygen som krävs för att utvecklas som spelare och individ.

Coach Ceder Brolin gör i sommar sitt första år som tränare på Next Level Camp.

 

Steve Liljekvist

Steve Liljekvist

Coach

Steve Liljekvist, 40 år, coachar i Borås Basket, är steg 3 utbildad och har 19-års tränarerfarenhet.

Steve är en positiv och energifylld coach som jobbar mycket med positivt bemötande och feedback och han jobbar hårt för att ge spelarna flera olika verktyg för att kunna klara framtida utmaningar.
Han tycker det är viktigt att se alla individer på träning och få dem känna sig sedda men försöker också vara lyhörd och kunna lyssna på spelares tankar och ideer, att kunna hålla en bra dialog helt enkelt.

-”Det som ger mig den där lilla extra leendet är när spelare snabbt och enkelt kan slå sin motståndare 1 mot 1 och sen när hjälpen kommer slå den där underbara assisten till 2 eller 3 enkla poäng.”

Coach Liljekvist gör i sommar sitt andra år som tränare på Next Level Camp.

 

Dimitrios Roumeliotis

Dimitrios Roumeliotis

Coach

Dimitris Roumeliotis, 38 år, är en grekisk basketbollcoach som flyttat till Sverige och nu är tränare i Spånga Basket.

Dimitris är en engagerad tränare med fokus på att lära ut detaljer i spelet och hur man spelar försvar.
Det viktigaste för honom är att spelarna är ambitiösa, lyssnar och vill lära sig.

Att se spelare jobba hårt och försöka göra sitt bästa är något som driver honom som ungdomscoach.
Dimitris älskar att jobba med spelare som har stor vilja och som alltid gör sitt bästa för att bli bättre.

Coach Roumeliotis gör i sommar sitt tredje år som coach på Next Level Camp

 

Conny Gripenborn

Conny Gripenborn

Coach

Conny Gripenborn, 26 år, är coach i Hammarby Basket där han även driver klubben som heltids anställd.
Som spelare har han spelat elitbasket i Basketettan men sadlade om till coacha ungdomar vilket han nu gjort i flera år.
Han har coachat både killar och tjejer och är denna säsong ansvarig för klubbens P08 samt F12.

Conny är en seriös och vetgirig coach som får sina spelare att känna sig trygga och må bra.
Lugn och metodisk är andra egenskaper som kännetecknar honom och han brinner för att utveckla spelare i kombination med spelglädje och positivt tänkande.

Coach Gripenborn gör i sommar sitt fjärde år på NLC.

 

Jeanette Johansson Wandell

Jeanette Johansson Wandell

Coach

Jeanette Johansson Wandell, 38 år, steg 2 utbildad och har coachat tjejer och killar i basket i 20 år. Jeanette har varit Barn och ungdomsansvarig i 12 år i Södertälje BBK där hon även coachat, både som headcoach men även ass coach till Benny Johansson. Jeanette har även som coach ett SM guld i Damligan med SBBKs damlag samt meriter som ungdomslandslags coach i EM och Ungdoms OS.

Hennes stora passion är spelarutveckling på breddnivå där helheten är det viktigaste och att lära barnen att bli kompis med bollen.

Jeanette spelade i SBBKs damlag i 5 säsonger där hon bl.a. vann ett SM silver. Hon har även spelat över 50 landskamper för Sverige ungomslandslag där hon även fick spela OS, EM och Nordiska. Jeanette har även spelat basket på college i USA i fyra år. Alla hennes erfarenheter som spelare bär hon med sig i rollen som ungdomstränare.

Coach Johansson Wandell gör i sommar sitt första år på NLC och hon ser fram emot att få träffa spelare från Sveriges alla hörn.

 

Cosmin Blagoi

Cosmin Blagoi

Coach

Cosmin Blagoi, 38 år, från Rumänien. Han har bl.a varit head coach i Tyskland för Regensburg Basket i Bayernliga Herren Mitte och i Österrike för Bundesliga klubben Swans Gmunden. Denna säsong är han headcoach för Nidaros Jets herrlag i högsta ligan i Norge.

Han har varit ungdomslandslags coach för Rumäniens HU15 och HU16 och hans styrka som tränare är hans noggrannhet för detaljer samt att han är bra på att pusha spelare på träning och match så att de kan uppnå sin fulla potential, eller som han själv utrycker det ”High level practices”.

Cosmin har studerat vid Professional Coaching Institution, specialiserat på basketcoaching i Bukarest och innehar A-licens för att kunna coacha på högsta seniornivå i Rumänien dessutom har han FIBA-tränarlicens

Coach Blagoi, som deltog på bägge veckorna 2021 & 2022, gör nu sitt tredje år som tränare på Next Level Camp.

 

Paulius Kamarauskas

Paulius Kamarauskas

Coach

Paulius Kamarauskas är en 35-årig basketboll coach och idrottslärare från Litauen

Paulius är tränare för killar i åldrarna U12 till U16 men är även coach för seniorer på lägre nivå i Litauen. Han tror på att använda positiva exempel i träningen för att motivera spelarna att träna hårt och uppnå sina mål. Paulius har hög energi nivå på träningarna för att få spelarna att ge sitt max och naturligtvis att göra träningarna roliga

Han älskar att se spelarnas ansikten och känslor när de lyckas lära sig nya saker under träning eller match och han känner sig nöjd när spelarna är nöjda. Paulius är verksam i klubben Švenčionių Perkūnas och har utbildning från bl.a. Lithuanian Sports University

Coach Kamarauskas gör i sommar sitt tredje år som coach på Next Level Camp

 

Magnus Fogelberg

Magnus Fogelberg

Coach

Magnus Fogelberg, 57 år, mer känd som Zlangen, är Steg 3 utbildad coach med över 40 säsongers erfarenhet som baskettränare.

Zlangen, som tränat allt från 6-åringar till herrar och damer i div 1, har de senaste 13 säsongerna varit aktiv i Danderyd Basket där han är heltidsanställd som ungdomstränare.

Magnus älskar att jobba med ungdomar, både killar och tjejer, och föredrar träningar framför matcher och han är lika intresserad av individuell utveckling av spelare samt finslipa deras tekniska detaljer.

Detta blir Coach Fogelbergs femte år på Next Level Camp.

Brian Lieber

Brian Lieber

Coach

Brian Lieber, 51 år, från Boston, Massachusetts, USA där han är tränare på Cathedral High School som är rankade 5:a i delstaten Massachusetts.

Brians passion för basket gjorde att han efter 20 år som företagare helt sadlade om och är nu heltids coach. Brian har höga förväntningar på spelarna han coachar och ser fram emot att att drilla spelare med rätt attityd på Next Level Camp, spelare som vill träna hårt och anstränger sig till 100%

Brian är nu inne på sin femte säsong som High School coach och han har även deltagit som tränare på basketläger i Italien (NBC Italia) och Montenegro (Montenegro Basketball Camp).

Detta blir Coach Liebers andra Next Level Camp.

Daniel Palm

Daniel Palm

Coach

Daniel Palm, 44 år, är Steg 3 utbildad tränare som med driv och passion, 2016, startade upp Nynäshamn Basketbollklubb

Daniel har varit baskettränare i 15 år och coachat killar och tjejer i alla åldrar från seniorer till basketskola. Som coach är han väldigt engagerad med fokus på detaljer. Han tycker det är viktigt att ha tålamod när man utbildar yngre spelare, hellre babysteps än att skynda på utvecklingen.

Han drivs av att basket ska vara tillgänglig för alla samtidigt som han vill att verksamheten ska vara seriös men inte ”på liv och död”.

Coach Palm gör i sommar sitt andra år som coach på Next Level Camp

Anna Kalpakas

Anna Kalpakas

Coach

Anna Vidal Kalpakas, 43 år, är Steg 3 utbildad och hennes breda kompetens sträcker sig över 25 år som baskettränare där hon coachat tjejer såväl som killar. Denna säsong är hon aktiv i AIK såväl som Kungsholmen Basket med fokus på yngre spelare.
Dessutom är hon aktiv och drivande för Rull-Junior.

Anna är en noggrann och pedagogisk tränare med stort tålamod i processen i att lära unga spelare liret i basket. Hon tycker det är viktigt att lära ut detaljer och att få spelarna att förstå ”varför och när” man tar beslut i olika spelmoment.

Hon brinner för att lära ut individuell teknik då hon anser att det är blir svårt att samarbeta med sina lagkamrater om man inte behärskar sin egen teknik.

Coach Kalpakas gör i sommar sitt tredje år som coach på Next Level Camp

Roland Busk

Roland Busk

Coach

Roland Busk, 59 år, är en av Sveriges mest erfarna baskettränare med 45 säsonger, i rad!!! som coach varav de 29 senaste med olika tjejlag. Efter flertalet säsonger i SBBK jobbar han numera heltid med basket i Eskilstuna Basket

Rolle, som är steg 4 utbildad, brinner främst för spelar utveckling på tjejsidan och har förutom meriter med bl.a. flertalet SM-finaler på ungdomssidan även erfarenhet som Regioncoach, Ungdomslandslagscoach samt headcoach i Damligan.

Rolle älskar träna spelare som visar att de vill lära sig och alltid gör sitt bästa och han är verkligen en coach som ser människan bakom spelaren. Ytterligare en av hans styrkor är att han trots sin långa och gedigna erfarenhet alltid vill utvecklas som tränare och har en ödmjuk och inspirerande tränar stil.

Coach Busk kommer sommaren 2023 delta på sitt tredje Next Level Camp

Benjamin Howard

Benjamin Howard

Coach

Benjamin Howard, 26 år, är inne på sitt 10:e år som baskettränare. Denna säsong är han coach för Norrköping Dolphins herrlag i Basketettan samt coach för HU15
Benji har tidigare coachat klubbens HU19 samt varit DLT och Regioncoach under 3 år.

Hans starka sidor är hans passion och glöd att utveckla spelare. Tydlighet och engagemang är ytterligare några av hans viktiga egenskaper och han är noga med att ge alla möjlighet att utvecklas efter egen förmåga.

Förutom alla timmar i baskethallen jobbar han som pedagog på en gymnasieskola i Norrköping.

Coach Howard gör i sommar sitt tredje år som coach på Next Level Camp

Lotta Skarle

Lotta Skarle

Coach

Charlotta ”Lotta” Skarle, 44 år, är steg 3 utbildad med 25 års tränarerfarenhet, aktiv i KFUM Lidingö.

Lotta är bra på att få ihop ett lag, både på och utanför planen. Hon prioriterar att lära spelarna att förstå spelet där fokus ligger på spelförståelse i anfall och försvar.
Hon brinner för att utveckla spelare som tänker och reflekterar på vad de gör och kan utveckla

Lotta har tränat spelare i alla åldrar, från basketskola till seniorer i Basketettan.
Hon tycker det är viktigt att ha förståelse och perspektiv i sin roll som ungdomstränare:
”Det handlar om barn som också råkar vara basketspelare, inte basketspelare som råkar vara barn”.

Coach Skarle gör i sommar sitt andra år som tränare på Next Level Camp.

Aitor Paris

Aitor Paris

Coach

Aitor Paris, 27-årig basketbollcoach från Barcelona, Spanien.
Coach Paris har varit baskettränare under 10 säsonger med speciell inriktning på killar och tjejer U12 till U18. Han har dessutom tränat damseniorer. I Barcelona har han varit tränare i den katalanska klubben Ktòlic.
Utöver sitt engagemang inom basket så jobbar han som lärare på en skola i Barcelona.

Aitor är en engagerad, kunnig och duktig coach som älskar basketboll och har tidigare deltagit som tränare på flera internationella camps. Han driver även sitt eget basketläger, Ballers United Academy, på ön Menorca. Se mer på Facebook: @ballersunitedacademy 

Aitor har varit med sedan starten av Next Level Camp och kommer nu medverka på sitt sjätte läger. Fantastiskt!

Joakim Brunnström

Joakim Brunnström

Coach

Joakim Brunnström, 49 år, med drygt 25 års erfarenhet som basketcoach, är denna säsong aktiv i Hammarby Basket som headcoach för klubbens flickor-08 lag.

Jocke har de senaste 16 åren varit aktiv som coach på tjejsidan i Södertälje BBK allstarverksamhet och då med spelare i bredddverksamhet i årkurs 4 till elit och Basketettan.
En dedikerad, engagerad och gedigen basketcoach som är gjort 9 år som Regioncoach samt varit med 5 år på olika ungdomslandslag.

Coach Brunnström, bidrar med rutin och kontinuitet på Next Level Camp och gör 2023 sitt femte år som coach på NLC.

Joakim Samuelsson

Joakim Samuelsson

Coach / Lägeransvarig

Joakim ”Jocke” Samuelsson, har över 26 års erfarenhet av att utveckla ungdomsspelare i basket. Han har jobbat som basketprofil tränare på högstadiet i 20 år och med Regionverksamheten i Sverige under 8 år samt varit ungdomslandslags coach i 3 år.

Han har hjälpt många spelare att nå spel i olika ungdomslandslag och vunnit det mesta som ungdomstränare. Jockes största merit är dock att han är Sveriges första, och hittills enda, tränare som hjälpt tre spelare från Sverige att nå NBA/WNBA. Maciej Lampe, Damir Markota samt Amanda Zahui B har alla tränats regelbundet av Jocke.

Jocke är även grundare och fortfarande projektledare för basketturneringen Lampe Challenge som spelas varje år i Maj.
Next Level Camp är hans egna projekt som 2023 går in på sitt sjätte år som ett icke klubbstyrt basketläger.

 

Fler coacher är kontaktade och kommer presenteras löpande under vintern så fort alla detaljer är klara.
Håll er uppdaterade!

Samarbetspartners