fbpx

Våra Ledord

Utveckling

Vi är inriktade på spelarutveckling
Next Level Camp kommer förbättra dina grundläggande basketfärdigheter, mentala styrkor och atletiska förmågor som kommer att hjälpa dig som basketspelare oavsett vilken coach eller lag du spelar för.

Engagemang

Spelarna är uppmärksamma
Spelarna på Next Level Camp vill lära sig. Man lär sig bäst genom att se, höra och göra.
Våra tränare kommer kräva att spelarna är uppmärksamma och fokuserade. Om spelarna lyssnar och tittar på tränarna kommer de lära sig mer.

Laganda

Bygga karaktärer
Vi vill inte bara lära ut basket, vi vill även att spelarna får med sig byggstenar till sitt liv utanför basketplanen. Vett och etikett, kamratanda och lagspel är viktiga pusselbitar både på och utanför planen. Självförtroende och självkännedom skapar både fina världsmedborgare och duktiga basketspelare.

Repetition
Det bästa sättet att lära sig är att se, höra och göra. För att utveckla en ny färdighet måste du få tusentals repetitioner och utveckla nytt muskelminne.

Aktiva spelare
Vi vill att deltagarna på lägret är aktiva under träningarna. Våra tränare kommer organisera träningarna så att spelarna är i rörelse i så stor utsträckning som möjligt under passen. Vi ogillar att spelare står i kö och väntar på sin tur. Next Level Camps deltagare ska vara upptagna hela tiden.

Ledarskap
Vi vill hjälpa spelarna att bli bättre ledare eller börja bygga sitt ledarskap. Att ha en stabil och bra mental förmåga en viktig del av basketboll som inte bör försummas. Kan vi hitta möjligheter att hjälpa spelarna bygga sin mentalitet och lära dem de mentala aspekterna av spelet har vi lyckats.

Bollen, spelarnas bästa vän
Varje spelare borde ha en boll i händerna under större delen av lägret. Ibland kanske tom 2 st bollar.  I vissa övningar är en boll inte nödvändig (smidighet, rörelse utan boll, fys, försvar mm). Men för att bli en bättre offensiv spelare så är det en fördel om bollen är din vän.

Våra tränare är engagerade
Kvaliteten på läger mäts oftast genom tränarstaben. Bra läger har utbildade och engagerade tränare som jobbar hårt för att spelarna ska utvecklas och förbättras. Next Level Camp är inget undantag och våra tränare, som alla har en gedigen basketbakgrund, kommer göra allt för att spelarna ska känna sig sedda och få med sig verktyg så de kan ta nästa steg i sin basketutveckling.

Ha roligt
Det ska vara roligt att vara på läger, spela basket och umgås med gamla och nya vänner.

Vår historia och vision

Next Level Camp är sprunget ur våra samlande erfarenheter och drivet av att hjälpa unga basketspelare ta nästa steg i sin basketutveckling.
Flera av oss tränare har både organiserat och deltagit på åtskilliga basketläger, i Sverige och internationellt, genom åren.
Nu plockar vi russinen ur kakan och skapar framtidens basketläger.

Vår vision är att bli Sveriges största och bästa utvecklingsläger för basketspelare som lockar spelare och tränare från hela världen.

Våra ledare 2020
(uppdateras löpande)

Joakim Brunnström

Joakim Brunnström

Coach

Joakim Brunnström, 46 år, med drygt 20 års erfarenhet som basketcoach, tränar denna säsong Södertälje BBKs Flickor födda 2006

Jocke har de senaste 15 åren varit aktiv som coach på tjejsidan i SBBK och då med spelare i bredddverksamhet i årkurs 4 till elit
och Basketettan.
En dedikerad, engagerad och gedigen basketcoach som är gjort 9 år som Regioncoach samt varit med 5 år på olika ungdomslandslag.

Coach Brunnström återvänder till Next Level Camp och gör sitt andra år som coach på NLC under 2020

Christina Batastini

Christina Batastini

Coach

Christina Batastini, 41 år, är huvudinstruktör för Batastini School of Basketball i Providence, Rhode Island, USA.
Hon har i sin aktiva spelar karriär spelat professionellt i Europa samt tränat med Connecticut Sun i WNBA. På college spelade hon för Stanford University som var rankade nr 1 och fick även spela NCAA Final Four.

Christina har en Master utbildning från Harvard University och är en USA Basketball Gold Licensed Coach.
Coach Batastini är nu aktiv som head coach för Girls High School AA Prep-team vid St. Andrew’s School.

Christina som har svenskt påbrå, kommer i sommar åka till Sverige och, för första gången, delta på Next Level Camp

Aitor Paris

Aitor Paris

Coach

Aitor Paris, 24-årig basketbollcoach från Barcelona, Spanien.
Coach Paris har varit baskettränare under 9 säsonger med speciell inriktning på killar och tjejer U12 till U18 Han har dessutom tränat damseniorer.
Utöver sitt engagemang inom basket så jobbar han som idrottslärare på en skola i Barcelona.

Denna säsong är han tränare i Katalanska klubben Ktòlic där han coachar klubbens Damer U18.
Aitor är en engagerad, kunnig och lovande coach som älskar basketboll och har tidigare deltagit som tränare på flera internationella camps.

Aitor deltog på NLC18 & 19 och kommer iom detta nu medverka på sitt tredje Next Level Camp sommaren 2020

Mohamed Madani

Mohamed Madani

Coach

Mohamed Madani, 24 år, är ledare i Hammarby Basket och har bl.a. tidigare coachat klubbens damlag samt F03.
Coach Madani har mao ett brett spektra att utgå ifrån när han tränar ungdomar.
Mohamed som även gjort flera säsonger som spelare i Basketettan är en seriös och engagerad tränare som sprider energi och brinner för sina att hjälpa sina spelare att nå sina drömmar.

Mohamed är även känd för sitt positiva och glada sätt mot alla i sin omgivning och har trotts sin unga ålder hunnit delta på många olika basketläger för olika klubbar. En engagerad coach som alla vill ha på sina läger. En riktig glädje spridare.

Mohamed som var med på starten av Next Level Camp 2018 har varit en av de mest populära coacherna tidigare år.
Hans medverkan 2020 gör att han nu gör sitt tredje NLC.

Joakim Samuelsson

Joakim Samuelsson

Coach / Lägeransvarig

Joakim ”Jocke” Samuelsson, har över 25 års erfarenhet av att utveckla ungdomsspelare i basket. Han har jobbat som basketprofil tränare på högstadiet i 16 år och med Regionverksamheten i Sverige under 8 år samt varit ungdomslandslags coach.

Han har hjälpt många spelare att nå spel i olika ungdomslandslag och vunnit det mesta som ungdomstränare. Jockes största merit är dock att han är Sveriges första, och hittills enda, tränare som hjälpt tre spelare från Sverige att nå NBA/WNBA. Maciej Lampe, Damir Markota samt Amanda Zahui B har alla tränats regelbundet av Jocke.

Jocke är även grundare och fortfarande projektledare basketturneringen Lampe Challenge som spelas varje år i Maj.
Next Level Camp är hans senaste projekt som 2020 går in på sitt tredje år och är ett icke klubbstyrt basketläger.

 

Fler coacher är kontaktade och kommer presenteras löpande
under vintern så fort alla detaljer är klara. Håll er uppdaterade!